CURAÇAO – Defensie op ons eiland en buureiland Aruba heeft zich de afgelopen weken ingezet voor diverse goede doelen. Naast enkele werkzaamheden te hebben uitgevoerd hebben de vrijwilligers ook grote geldbedragen van 3.000 en 6.500 gulden opgehaald.

25 militaire hardlopers uit Curaçao en Aruba hebben het bedrag van 6.500 gulden ingezameld onder het personeel van de Koninklijke Marine. Een deel van het hardloopteam heeft gisteren het bedrag overhandigd aan Fundashon Mayor di Kriansa. “Onze 150 minder bedeelde kinderen hebben dit hard nodig”, reageerde vrijwilliger Carina Rumay verheugd. We kunnen dit geldbedrag heel goed gebruiken. Zeker tijdens de komende feestmaanden waarin we toch iets speciaals voor de kinderen en hun families willen doen.”

Tweede goede doel
Vorige week hadden de geestelijk verzorgers de eer om een ingezameld bedrag van 3.000 gulden te overhandigen. Dit keer was Fundashon Accretio de gelukkige ontvanger. Het collectegeld is de afgelopen maanden opgehaald tijdens de kerkdiensten in de Noachkapel en op het Landhuis Ascencion.

Opknapbeurt
De miliciens van de Sociaal Vormende Dienstplicht stroopten vorige week de mouwen op voor het Oasis Project, dat zich richt op het opknappen van diverse wijken in Otrobanda. Een peloton militairen van de landmachtcompagnie knapten speeltoestellen op en schilderden enkele gebouwen van het St. Franciscuscollege. De mariniers op Aruba maakten de onderwijsinstelling EPB blij met een gift. De school heeft een ambulance van de Marinierskazerne Savaneta, die buitengebruik is gesteld, gekregen en gaat deze studieobject gebruiken voor de technische opleidingen.

3 reacties op “Defensie steunt goede doelen”

  1. Zolang buitenlandse militairen, bij een bezoek aan Curacao, onze scholen hier moeten schilderen, terwijl gezonde lokale jonge mannen en vrouwen, verveelt, vanonder een boom, toekijken, zijn wij nog lang niet toe aan onafhankelijkheid. Dit is de ergste vorm van afhankelijkheid. Waar is ‘s lands trots!!!?

  2. hopi bon, nos futura, danki

  3. Pluim! Hoop dat dit inspirerend werkt op de PS/MFK aanhang!