• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Iedere week geeft Versgeperst.com je een update van de nieuwste film die draait in The Movies of The Cinemas op Curaçao. Deze week in The Cinemas de actie-thriller Argo met in de hoofdrol Ben Affleck die tevens de regisseur is van de film.

De film is gebaseerd op ware gebeurtenissen en vertelt het verhaal van de geheime reddingsoperatie van zes Amerikanen die vastzitten in Iran. Op 4 november 1979, op het hoogtepunt van de Iraanse revolutie, bestormen militanten de Amerikaanse ambassade in Teheran, en gijzelen 52 Amerikanen.

Plan
Tijdens de chaos slagen zes Amerikanen erin te ontsnappen. Ze duiken onder in het huis van de Canadese ambassadeur. In de wetenschap dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de zes worden ontdekt en gedood, wordt de CIA-agent Tony Mendez (Affleck) ingeschakeld. Mendez is exfiltratie-expert en komt met een plan om de zes te bevrijden. Een plan dat zo riskant en onvoorstelbaar is dat je het alleen in een film zou verwachten.

CIFFR
In het kader van het Curaçao International Film Festival Rotterdam (CIFFR) speelt vanaf vandaag de derde film van het festival in The Cinemas. Dit keer wordt het drama Moonrise Kingdom op het doek gedraaid met ondere de acteurs Bruce Willis, Bill Murray en Owen Wilson.

Moonrise Kingdom
Als in de zomer van 1965 twee verliefde tieners Sam (Jared Gilman) en Suzy (Kara Hayward) van huis weglopen, is het anders zo rustige eiland aan de Amerikaanse oostkust in rep en roer. Iedereen wordt gemobiliseerd om de twee op te sporen: van de lokale padvinders onder leiding van Scout Master Ward tot aan de sullige sheriff Captain Sharp (Bruce Willis) die een geheime affaire heeft met de moeder van Suzy. Een dreigende storm en de komst van de strenge Social Services dame zetten de gebeurtenissen op scherp.

www.versgeperst.com