CURAÇAO – Gerda Gosepa is gisteren uitgeroepen tot de ‘CIBC FirstCaribbean Unsung Hero’ voor 2012. Zij ontving de prijs, bedoeld voor burgers die bijzonder werk verrichten voor de samenleving, voor haar inzet voor de emancipatie van de Curaçaose vrouw.

Gosepa ontving haar prijs van 6000 Amerikaanse dollars in het Avila hotel uit handen van Pim van der Burg, de managing director van CIBC FirstCaribbean. De winnares gaat nu door naar de regionale verkiezing, waarbij zij een prijs van 7500 dollar kan winnen.

Welzijn
“We hebben een toename geconstateerd in de aandacht die er is voor het waardevolle werk dat mensen als Gerda doen voor onze samenleving. Met hun vrijwilligerswerk dragen zij in grote mate mee aan het welzijn van onze mensen”, aldus Van der Burg.

Gelijkheid
Gosepa startte haar vrijwilligersweg in de jaren ’70, toen zij jonge vrouwen in Groot Kwartier opleidde tot toekomstige leiders. Gosepa zette haar werk daarna voort in ‘Grupo Union di Muhenan Antiano’, waar zij zich inzette voor de gelijkheid van mannen en vrouwen in de Curaçaose samenleving. Later zette zij, in samenwerking met Bea Muzo, de Fundashon Mangusa op: een foundation voor minderbedeelde moeders en kinderen in de omgeving van Banda Bou. Momenteel is Gosepa nog steeds vrijwillig directeur van deze stichting.

www.versgeperst.com