CURAÇAO – De speelfilm ‘Alleen Maar Nette Mensen’ heeft sinds de première van vorige week donderdag in Nederland meer dan 100.000 bezoekers getrokken. Het Nederlands Filmfestival en Nederlands Filmfonds hebben daarom de productie van regisseur Lodewijk Crijns de status van ‘Gouden Film’ toegekend.

Dat maakte het Nederlands Filmfestival vandaag bekend. Allen Maar Nette Mensen is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Robert Vuijsje. De film gaat over David Samuels, een telg uit een intellectueel Joods gezin uit Amsterdam. Twee dingen bepalen zijn leven. David lijkt qua uiterlijk op een Marokkaan en hij valt op voluptueuze Surinaamse vrouwen. De hoofdrollen worden gespeeld door Géza Weisz en Imanuelle Grives.

Bedreiging
De film zorgde wel voor wat oproer. Eerder deze week werd Vuijsje met de dood bedreigd nadat bekend werd dat hij een radio-interview zou geven in Amsterdam. De aankondiging van het interview leidde tot heftige reacties bij de luisteraars waarvan enkelen lieten weten Vuijsje ‘een kopje kleiner te maken’. Alleen Maar Nette Mensen gaat vanaf maandag in première bij The Cinemas.

© ANP, alle rechten voorbehouden

www.versgeperst.com