• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Jonge creatievelingen kunnen voorafgaand aan het Curaçao International Film Festival Rotterdam (CIFFR) hun fantasie de vrije loop laten. Het project ‘Short Movies, BIG Stories’ gaat weer van start en daagt jongeren uit zelf een filmpje te produceren.
De uitnodigingen om mee te doen aan het junior filmproject liggen inmiddels klaar om verstuurd te worden naar de middelbare scholen op het eiland. Jongeren tussen de dertien en 21 jaar die hun film- en/of montagetalent willen ontwikkelen kunnen meedoen aan de wedstrijd.

Thema’s en genres
Evenals vorig jaar kunnen de jongeren met een groepje of individueel meedoen. Er kan gekozen worden een film te maken in één van de volgende genres: Fictie, Muziek Video of Animatie. Onderwerpen voor de film moeten vallen binnen de thema’s All that Salsa, Miracles en Forgotten Trades.

Prijzen
Een vakkundige jury kiest uiteindelijk een winnaar per categorie. De films van deze vier winnaars worden vertoond tijdens het Curaçao IFFR in april 2013. Bovendien maken de jonge talenten kans op de publieksprijs: een volledig betaalde reis naar Nederland en gratis toegang voor het International Film Festival Rotterdam 2014, waar de winnaar van de Publieksprijs de winnende film mag presenteren.

Workshops
Short Movies, BIG Stories zorgde er vorig jaar voor dat meer dan 200 leerlingen zich inzette om een eigen film te produceren. Voordat de scholieren aan de slag konden kregen zij workshops van professionals van Teatro Luna Blou waarna de films uiteindelijk tijdens het CIFFR werden vertoond.

www.versgeperst.com