• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Curaçao is op 27 en 28 oktober decor voor de tweede Caribbean Tattoo Convention. Organisator en tattoo artist Byron Jacobus beloofde Versgeperst.com vorig jaar het evenement nog groter te maken. Hoog tijd dus om Byron achter zijn tatoeëermachine vandaan te trekken en poolshoogte te nemen over de stand van zaken.

“De eerste tattoo convention in oktober vorig jaar was een succes: er kwamen tussen de 500 en 600 mensen per dag. Daarom vond ik dat het dit jaar nog groter en beter moest worden. En dat is gelukt”, vertelt Byron. “Er komen nu heel veel diverse artiesten. Denk bijvoorbeeld aan graffiti artists, kappers, make-up artists, tekenaars, piercers en natuurlijk veel tattoo artists. Er komen daarnaast ook motor- en autoshows. Het is ook veel internationaler dan vorig jaar: deelnemers komen nu uit Amerika, Nederland, Duitsland, Aruba, Suriname, Venezuela… eigenlijk van over de hele wereld.”

Tekeningen
Byron is al van jongs af aan met zijn kunstvorm bezig. “Tekenen was altijd mijn grootste hobby. Terwijl alle andere kinderen braaf hun huiswerk deden, maakte ik tekeningen. Later begon ik mijn eigen machines te maken en leerde ik tatoeëren. Zo heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken.” Byron heeft op Curaçao veel medestanders, die net als hij van tattoos houden. Zo kwam hij vorig jaar op het idee om op het eiland een evenement rondom tattoos te organiseren. “Ik was zelf, als tatoeëerder, al op veel tattoo conventions in Amerika en Europa geweest. Ik kreeg toen de neiging om ook op mijn eiland zoiets te organiseren. Het bleek dat veel eilandbewoners het leuk vonden.”

Ruimer
De Caribbean Tattoo Convention is dit jaar in de International School of Curaçao. “Deze locatie is wat ruimer dan de vorige. Zo kan ik meer artiesten een plaats geven”, aldus Byron. Zelf tatoeëert hij die dagen niet. “Ik ben te druk met rondlopen en controleren of alles goed gaat. Mijn shop heeft uiteraard wel een stand. Mijn broer zet daar tattoos, net als een paar andere medewerkers.” De Tattoo Convention opent op beide dagen om 12.00 uur en sluit om 22.00 uur. Tickets kosten 25 gulden per persoon per dag en kinderen onder de elf jaar kunnen gratis naar binnen. Op de website van de Caribbean Tattoo Convention is meer informatie te vinden over de deelnemers en het programma.


www.versgeperst.com