• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Fakkels, landwerktuigen en andere eeuwenoude attributen zijn aangespoeld op Curaçao. De spullen spelen allemaal een rol in het decor van Tula, the Revolt, waarvan de opnames volgende week van start gaan op het eiland.

 
In eerste instantie zouden de opnames voor Tula vandaag van start gaan, maar dit is toch uitgesteld. “Dit gaat beter volgens de planning”, vertelt producer Dolph van Stapele. “Inmiddels loopt alles volgens plan. Alles is klaar om te ‘rocken’.” Of de productie maandag meteen van start gaat is nog niet te zeggen.

Opbouwen
Op verschillende locaties op het eiland wordt er vanaf volgende week gefilmd. Eén daarvan is Landhuis Knip, de plek waar Tula in 1795 de slavenopstand begon. Hier is inmiddels de bouw van slavenhuisjes gestart.

5 reacties op “Opnames ‘Tula, the Revolt’ klaar voor de start”

 1. Jammer, dit heeft het eiland nu net even NIET nodig, ik begrijp er niets van dat ook maar 1 bedrijf hier geld in stopt! Weggegooid geld dat véél beter te besteden is!!!

 2. Dit allemaal puur weer even als historisch perspectief. Het praat in geen enkel opzicht de toenmalige slavernij goed, noch de vreselijke omstandigheden waarin met name de slaven moesten leven, die in de zoutpannen werkten (was verschil met bijvoorbeeld de slaven die werkten voor handelaren en in gezinnen en in de stad woonden en de slaven die op de kleinere plantages werkten). Met name Jan Kok is in dit verband natuurlijk een zeer berucht voorbeeld. Daar sluit ik als macamba absoluut de ogen niet voor!

 3. ze zochten alleen atletische types (zonder fastfood zwembad)… best lastig zoeken kan ik me zo voorstellen…

 4. Wie speelt Tula? Wiels?

 5. Dat belooft iets heel moois te worden Dolph. En ik vermoed dat de aard van dit soort films jou altijd wel aanspraken en je het met hart en ziel tot iets heel moois zal gaan maken.
  Mocht je mijn reactie lezen, dan heb ik nog een klein vraagje: heeft Renée Gielen nog haar boek I don’t want to go home weten uit te brengen?
  Jullie beiden de hartelijke groeten vanuit Nederland.”