CURAÇAO – De festiviteiten rondom Dia di Banda Bou barsten morgen weer los en voor de gelegenheid heeft Fundashon Kultural Banda Bou (FKBB) gisteren interim-premier Stanley Betrian bezocht. De stichting stelde de twee rolmodellen van Banda Bou voor aan de interim-premier.

 
Dit jaar schitteren Frido Josepha en Sharlon Betrian als rolmodellen voor de mensen van Banda Bou. Josepha is geboren in Dokterstuin maar vertrok als jongeman naar Noorwegen om de maritieme school te volgen. Dit deed hij met succes en Josepha werkt al jaren als kapitein en heeft de hele wereld rondgevaren op verschillende olietankers.

Padvinder
Betrian, geboren in Groot Santa Martha, heeft zijn studies met succes op Curacao gevolgd en werkt nu als docent Laboratorium op de UNA. Dat houdt Betrian niet tegen om zelf ook in het klaslokaal te zitten en volgt daarom een vervolgopleiding technisch MBA. Hij was vroeger een fervent padvinder en wil een nieuwe padvinderclub oprichten evenals een voetbalteam voor veteranen.

In het zonnetje
FKBB zet naast deze twee heren ook nog vijf andere personen van Banda Bou, die werkzaam zijn op Sint Maarten, in het zonnetje. Het gaat om Maritsa James-Christina (Vestigingsmanager rechtszaal), Ademar Doran (Hoofd Landsrecherche), Anthony Doran (Hoofd van de Douane), Edson Kirindongo (Hoofd van de Kustwacht) en Rudsel Ricardo (directeur van Point Blanche). Iedereen kan morgen een kijkje gaan nemen bij de grootste festiviteiten in het Parke Himno i Bandera. Voordat het feest losbarst, worden er in de kerken op Banda Bou heilige missen opgedragen.

De groep functionarissen werkzaam op Sint Maarten, maar afkomstig van Banda Bou

3 reacties op “Rolmodellen Banda Bou ontmoeten interim-premier”

  1. pabien – nos tin kos positivo na nos dushi Korsow- ga zo door – positief voorbeeld voor de jeugd, maar ook voor alle andere (volwassenen) bewoners v CURACAO- huntu ku otronan nos por- zonder verschil in sociale achtergrond, leeftijd, huidskleur EN politieke kleur, geloof, ets. pero ku respet pa otro – BLESSINGS

  2. Inderdaad Banda Bou, gefeliciteerd: Dushi hende!!
    En Banda Bou: Dushi luga !!!! Dushi ambiente!!!

  3. Gefeliciteerd Banda Bou dushi hende!!!!