• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bizarre 3d-afbeeldingen, prachtige dames en de meest uitzonderlijke tekeningen voerden vandaag de boventoon bij Techniek en Design. Kunstenares Bethyamin van Nieuwenhuizen staat dit weekend in de winkel om haar bodypaint kunst live te showen aan bezoekers.

Van Nieuwenhuizen sloeg ongeveer drie jaar geleden aan het schilderen. “Het begon met make-up”, vertelt de kunstenares. “Daarna begon ik met airbrush en toen al snel kwam het bodypainten.” Ze vloog naar de Verenigde Staten om verschillende technieken te leren, maar het schilderen zelf heeft niemand haar uitgelegd. “Dat is iets wat ik mezelf heb aangeleerd.”

Beschilderde lichamen
Vandaag is Van Nieuwenhuizen aan de slag gegaan met drie dames. Vanaf ’s morgens 09.00 uur heeft zij hun lichamen beschilderd exact zoals op drie schilderijen die zij bij zich heeft. “De schilderijen zijn niet van mezelf, maar ik vond ze erg mooi. Ik houd van echte schilderijen, niet van abstract.” Als de dames plaatsnemen voor de schilderijen, is haar bedoeling duidelijk. De modellen lijken te verdwijnen in de schilderijen. Of de schilderijen in hen.

Promoten
Van Nieuwenhuizen zal ook dit weekend nog te bezichtigen zijn bij Techniek en Design. Ze heeft de Siman di Kultura aangegrepen om meer aandacht te vestigen op haar werk. “Bodypaint wordt overal steeds populairder. Je ziet het in modeshows, op televisie en in video’s. Ik wil het meer promoten.” Morgen en zondag van 09.00 tot 18.00 uur is Van Nieuwenhuizen met haar modellen te vinden bij Techniek en Design.

www.versgeperst.com