• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Nieuws, Versgeperst.com, Lions DiveCURAÇAO – Eén zak bloed kan drie levens redden. Die zak moet er echter wel zijn en daarom wordt er hard gewerkt aan het werven van bloeddonoren. Vanmorgen is de jaarlijkse Blood Donor Drive gestart en zondag wordt er zelfs gelopen om donoren te werven.

 
“Bloedtransfusie kan nodig zijn bij van alles”, vertelt één van de organisatoren van de Blood Donor Drive, Dino Castro. “Auto-ongelukken, geboortes en operaties. Er kan altijd iets misgaan waardoor een patiënt ineens veel bloed nodig heeft. Er zijn meer dan 200 bloedgroepen dus hoe meer mensen doneren, hoe groter de kans is dat er ook bloed is voor iemand met die ene zeldzame bloedgroep. Met één zak bloed, kun je wel drie levens redden.”

Drive
Vandaag is de vijfde Blood Donor Drive gestart. Tijdens de drive wordt het hele eiland opgeroepen om kennis te maken met het doneren van bloed en zich natuurlijk in te schrijven als donor. Iedereen tussen de achttien en 70 jaar kan bloeddonor worden. Tijdens de Donor Drive vandaag, maandan en dinsdag kun je tussen 07.30 uur en 16.00 uur bloed doneren bij Stichting Rode Kruis Bloedbank (Huize Batavia – Pater Eeuwensweg 36). Je registreert je bij iemand van de Lions Club (organisator van de Drive), krijgt vervolgens een korte vragenlijst en hierna wordt je bloed geprikt en gekeurd. Een aantal maanden later krijg je weer een oproep om te komen doneren.

Walk
Zondag staat ook in het teken van bloed doneren. Om 06.30 uur gaat de Lions Walk for Blood van start bij de Bloedbank. De loop is georganiseerd om bewustzijn te creëren bij de bevolking. Er kunnen twee routes worden gelopen: één van 5 kilometer en één van 10. Ook kun je een t-shirt aanschaffen voor 10 gulden bij Zuikertuintje Mall of Albert Heijn.

1 reactie op “Walk en Drive voor bloeddonoren”

  1. Schotte, Wiels, Monk, allemaal mensen met zéker een zeer zeldzame bloedgroep (en meer dan dat) 🙂