CURAÇAO – Ruim 110 Rotterdamse studenten uit de voormalige Antillen en Aruba hebben hun creativiteit gebruikt bij de derde editie van de fotowedstrijd van de Gemeente Rotterdam en het Platform studerende Antillianen en Arubanen in Rotterdam (PAAR). Het thema van de wedstrijd was dit jaar ‘Wind’.

De nieuwkomers kregen bij hun ontvangst in Nederland allemaal een wegwerpcamera en de opdracht om foto’s te maken van alles wat hen opvalt, ontroert en boeit aan hun nieuwe omgeving. De jury moest uiteindelijk een keuze maken uit 1200 ingezonden foto’s.

Winnaars
Gisteren zijn de winnaars bekendgemaakt bij de opening van de tentoonstelling, waarbij een selectie van de ingezonden foto’s te bewonderen is. De eerste prijs was voor Naomi Lo. Zij won met haar foto ‘With arms wide open under the sunlight, welcome to this place, I’ll show you Rotterdam!’. De tweede prijs ging naar ‘Let my imagination fly thru the sky’ van Jennifer Loaiza en de derde prijs was voor Carry-Lynn Martinus en haar foto ‘Zoals de wind thuis waait, waait het nergens anders, make your own island breeze!’.

Boek
De veertig beste foto’s zijn gebundeld in het boek ‘Live free like the wind’. Tirza Hortencia, een afgevaardigde van het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao, nam het eerste exemplaar in ontvangst na de prijsuitreiking.

www.versgeperst.com