CURAÇAO – De Commandant Zeestrijdkrachten, viceadmiraal Matthieu Borsboom, heeft woensdag het allerlaatste steentje bijgedragen aan de verbouwing van Landhuis Ascencion. Om de acht weken durende verbouwing symbolisch af te ronden, onthulde de admiraal de laatste dakpan.

Admiraal Borsboom legt momenteel een werkbezoek af aan de Koninklijke Marine en de Kustwacht in het Caribisch gebied. In landhuis Ascencion sprak hij zijn warme herinneringen aan het monument uit. “Ik heb hier veelvuldig gebivakkeerd en dan kruip je echt in de huid van het landhuis. Als je iets wilt weten over Curaçao, dan moet je hier zijn.”

Gevaarlijke situatie
Landhuis Ascencion was hard toe aan een verbouwing. Vooral het lekkende dak van het door vocht aangetaste landhuis zorgde voor gevaarlijke situaties. “Als er nu niets aan was gedaan, dan was het dak geheid ingestort en hadden we een heel groot probleem”, zegt de beheerder van het landhuis.

Cultureel erfgoed
Het landhuis is cultureel erfgoed van Curaçao en heeft een belangrijke functie voor de lokale bevolking en militairen. Aanstaande zondag is het landhuis weer open voor publiek. Om 10.00 uur gaat de maandelijkse kerkdienst van start in de kapel van het landhuis. Daarna kunnen bezoekers het resultaat van de verbouwing bewonderen.

www.versgeperst.com