CURAÇAO – In Nederland is Gers Pardoel één van de populairste artiesten van het moment en ook op Curaçao kent iedereen zijn hit ‘Ik neem je mee’.  Bermuda zag een feestje met de rapper daarom wel zitten: vanavond staat hij op het openluchtpodium van de discotheek. Versgeperst.com sprak met Gers.

Voor Gers is het de allereerste keer op het eiland. “Ik wist al wel iets van Curaçao, omdat ik mensen uit Rotterdam ken die oorspronkelijk hiervandaan komen. En natuurlijk kon ik op internet al veel lezen over de cultuur. Ik vind het heel leuk dat ik nu zelf met beide voeten op het eiland sta en alles met eigen ogen kan zien.” Zijn eerste indruk van Curaçao is dan ook positief: “Het is een prachtig eiland, het is lekker weer, de mensen zijn heel vriendelijk en ze kunnen supergoed koken. Heel erg chill! En natuurlijk supertof dat ik hier mag optreden.”

Even wennen
Gers – die eigenlijk Gerwin heet – werd drie jaar geleden bekend toen hij samen met The Opposites het nummer ‘Broodje Bakpao’ maakte. Nadat zijn eigen liedje ‘Ik neem je mee’  binnen no-time op nummer één stond, kon niemand meer om hem heen. “Het idee dat mensen je herkennen als je over straat loopt, was wel even wennen, maar ik vind het helemaal niet erg: de meeste reacties die ik krijg zijn heel positief. Ik heb ook een sociaal karakter, dus ik vind het hartstikke leuk even een praatje te maken. Op Curaçao word ik niet zo vaak herkend als in Nederland. Het maakt mensen hier ook niet uit wie ik ben en daar houd ik wel van. Wat dat betreft ben ik heel down to earth.”

Oprecht, eerlijk en puur
Muziek staat voorop bij Gers. “Alles wat ik doe, draait uiteindelijk om mijn muziek. Mijn muziek is eigenlijk net als ik: oprecht, eerlijk en puur. Ik ben een harde werker en ik heb er veel voor over om te komen waar ik wil zijn. Zo had ik, voordat ik bekend werd, een hele slechte conditie: ik rookte veel en kon nog geen vijftien minuten op het podium staan. Drie maanden voordat mijn album uitkwam ben ik veel gaan trainen, zodat ik alles nu makkelijk volhoud.” Gers gaf ook zijn baan op, om zich voor 100 procent op zijn muziekcarrière te storten.  “Best een groot risico, maar het voelde goed. Mijn toenmalige werkgever had ook vertrouwen in mij als artiest. De beslissing was daarom niet moeilijk.”

Gerard Joling
Een videoclip maken op het eiland ziet hij niet zo zitten. “Nee, je zult mij niet zo snel op het strand zien dansen in een clip, zoals Gerard Joling, maar ik zou heel graag een keer terugkomen om het eiland en de cultuur beter te leren kennen. Ik wil dan echt proberen veel met lokale inwoners van Curaçao op te trekken. Alleen dan raak je echt betrokken bij het dagelijks leven; in een luxe hotel bereik je dat niet. Ik denk dat ik mij hier best thuis zou voelen. Curaçao voelt voor mij als Nederland. Of eigenlijk als een Nederland 2, met zon en lekker eten als toevoeging. Toch blijft Nederland altijd mijn plek. Dat is écht thuis.”

2 reacties op “Gers Pardoel: ‘Curaçao voelt voor mij als Nederland’”

  1. En toen zat ie net naast me aan de bar op Zanzibar :).

  2. Helemaal gelijk heeft ie het is Nederland nummer 2.
    Wij komen al jaren op Curaçao het is heel Chill en relax.