CURAÇAO – Milieu- en recyclingsbedrijf Green Force en Coca-Cola hebben zondag de mouwen opgestroopt en zijn het afval bij Boca Sint Joris te lijf gegaan. Plastic flesjes en afval, slippers en zelfs een afgedankte fitness apparaat ontsierden al jaren het strand van Sint Joris.

 
40 medewerkers van Coca-Cola en andere vrijwilligers hebben maar liefst 7.000 kilo afval opgeruimd waardoor de vallei weer helemaal schoon is.

Afval
De golven en wind bij de natuurplek zorgen ervoor dat veel plastic komt aandrijven en daar blijft liggen. Plastic flesjes kunnen 450 jaar blijven liggen zonder te vergaan. Beide bedrijven verzoeken iedereen om afval netjes in afvalbakken te deponeren en te voorkomen dat het de zee in waait. Voor meer informatie over het recyclen van aluminium blikjes en plastic flessen is te vinden op de website van Green Force.

7 reacties op “Boca Sint Joris 7.000 kilo afval lichter”

 1. @Rignald ophouden met die politieke comments onder mooie berichten als deze.

  Ontopic: Complimenten!!

 2. Opvallend dat ik dit nooit zie gebeuren door PS aanhangers

 3. Mooie actie hoor! Nos ta dushi hende….

  Ooit meegedaan met een onderwater en strand clean up op Grote Knip. Terwijl wij met netten vol cups en foambakjes het water uit kwamen, stonden nos dushi hende een eindje verderop het er lachend weer in te gooien. Nooit meer meegedaan. Ruim je eigen troep maar op!

 4. Geweldige actie van Green Force en Coca-Cola, top hoor!!
  Sorry Pepsi maar voorlopig wordt het weer Cola 🙂

 5. Hoe weten ze dat flesjes 450 jaar blijven liggen ?

 6. Fijn dat er steeds weer mensen worden gevonden die vrijwillig de troep van anderen wil opruimen.
  Toch wel beschamend voor de veroorzakers van de vervuiling. Hoewel….die houden gewoon van hun eiland en gebruiken het op hun eigen manier.

 7. Wauw, kippenvel, great job!