CURAÇAO – Geweld en onenigheid domineren het nieuwsbeeld de laatste tijd. Vorige week stelden veel facebookgebruikers op het eiland hun profielfoto al in op zwart als protest tegen de onrust. Maandag vindt een grootschalig benefietconcert met lokale muzikanten plaats als roep om vrede op het eiland.

Het benefietconcert werd vorige week in het leven geroepen na een optreden van een stel muzikanten. “We zaten gezellig na te praten toen we het nieuws hoorden over het Chinese echtpaar dat was vermoord”, vertelt initiatiefnemer Angela Roe. “We werden hier allemaal erg verdrietig van en wilden wat doen.”

Positieve reacties
Samen met Dennis Aalse ging Roe plannen maken voor het concert. “We houden van muziekmaken en er zijn zoveel liedjes hierover”, vertelt Roe verder. “In tien dagen moesten we alles regelen en dat lijkt aardig te lukken. Alle muzikanten reageerden meteen positief en veel konden meteen bevestigen. We hebben er zelfs nog een aantal in de pijpleiding!”

Een plein vol
Van alle kanten kwam hulp voor de twee initiatiefnemers en het concert is inmiddels een feit. “Oud-gezaghebber Lisa Dindial heeft ons geholpen met vergunningen, maar overal kregen we medewerking. Alleen voor het podium hebben we nog sponsors nodig. “ Het aantal mensen dat op het concert afkomt, kan volgens Roe nooit te veel zijn. “Ik hoop op een heel plein vol!”

Politiek
Behalve de gewelddadige moord op het Chinees echtpaar vorige week, hebben ook de commotie rond de opkomende verkiezingen, de vele overvallen en de economische problemen gezorgd voor het organiseren van het project. Politieke intenties zijn echt niet welkom op het Brionplein.

Muzikanten
Het concert vindt aankomende maandag tussen 20.00 en 22.30 uur plaats op het Brionplein. Onder andere lokale talenten Maruja Bogaard, Dreams, Trinchera, Hershell Rosario, Danzarte, Josje & Angela, Diverse Sauzen, Shamiro Anita, Cirque Magique, Melania van der Veen en Dennis Aalse’s Big Band zullen hun roep om vrede uitzingen. Maar ook de muzikanten Pernell Saturino (percussionist) en Izaline Calister laten van zich horen. Meer informatie over ‘Have a Heart, A Call for Peace Benefit Concert’ is te vinden op Facebook.

7 reacties op “Roep om vrede op Brionplein”

 1. Nou Minister van onderwijs Monk loopt anders aggressie en geweld uit te lokken om een nieuwe 30 mei uit te roepen. ook zulen alle nederlandse plaatsnamen verdwijnen uit curacao.

 2. HEEL MOOI OM DIT TE ZIEN, MAAR DOE ER OOK IETS MEE EN HOU HET NIET BIJ DEZE GEZELLIGE DAG, COME ON CURACAO, GOOI DAT ROER OM!. WE LOVE FRIENDLY CURACAO!!

 3. WELKE maandag, 1 oktober???

 4. Eindelijk positief nieuws van en voor de bevolking! Samen staan we sterk om vooruit te komen!

 5. Geweldig.

  Ik kwam zo juist de volgende petitie tegen:

  http://www.petitions24.com/signatures/support_the_people_of_curacao/

 6. iedereen die van Curacao houd moet komen.
  de corrupte politici en criminelen moeten wegblijven…

 7. It takes a spark to start a fire. Laten we hopen dat dit de spark zal zijn.