CURAÇAO – De samenwerking tussen Izaline Calister en Fresku in Cirkels wierp zijn vruchten af. Zowel in Nederland als Curaçao sloeg het Nederlands- en Papiamentstalige nummer in als een bom. Het tweetal is momenteel op het eiland om een passende clip te schieten bij het nummer.

In het nummer worden problemen op het eiland haarscherp uitgelegd. Tienermoederschap, seks, discriminatie, gevangenschap en drugs; nergens wordt voor uitgeweken. “Het nummer gaat over het doorbreken van cirkels”, legt Fresku uit. “Veel mensen praten over dingen die anders moeten, maar niemand neemt een stap. Men moet uit de situatie stappen, iemand moet de eerste zijn: uit de cirkel stappen.

Typische Curaçao
De clip speelt zich onder andere af in een woning in Montaña Rey. Volgens regisseur Selwyn de Wind past de locatie uitstekend bij het nummer. “Het is een typisch Curaçaos huis zodat je direct het gevoel krijgt van Curaçao”, vertelt de regisseur. De clip liet even op zich wachten, maar dat kon niet anders. “Je kunt een dergelijk clip niet opnemen in Nederland en beide muzikanten waren erg druk. Volgens mij slapen ze niet eens!”

Foto’s door Milou de Bats

www.versgeperst.com