• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De belangstelling voor de natuur en haar rijkdom is nog altijd groeiende. Een geheel herziene versie van ‘Arnoldo’s Zakflora, Wat in het wild groeit en bloeit op Aruba, Bonaire en Curaçao’ verschijnt daarom in oktober dit jaar.

Dit is de vierde editie van het standaardwerk over alle flora van de eilanden, dat in 1954 voor het eerst verscheen. In de zakflora staan alle 566 plantensoorten die op Aruba, Bonaire en Curaçao in het wild voorkomen. Van iedere soort is een korte beschrijving opgenomen, en bij ruim 180 soorten staat een foto in kleur.

Determinatietabel
Minder getrainde plantenliefhebbers kunnen ook met ‘Arnoldo’s Zakflora’ uit de voeten: speciaal voor hen is er een nieuwe determinatietabel in het boek opgenomen, waarmee je er door middel van een vragen- en stappenplan achter komt welk soort wilde plant je voor je neus hebt. De namen en rangschikking van de planten zijn aan de nieuwste wetenschappelijke inzichten aangepast.

Presentatie
Er is een feestelijke presentatie van het boek op donderdag 27 september 2012 tijdens het minisymposium ‘De plantenwereld van het Caribisch deel van het Koninkrijk’ in Naturalis Biodiversity Center in Leiden. Daar zullen de eerste exemplaren van het boek worden uitgereikt aan de plaatsvervangende Gevolmachtigde Minister van Curaçao, Humphrey G. Senior en aan de waarnemende directeur van het Kabinet van Aruba, Shandra John.

www.versgeperst.com