• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Demissionair premier Gerrit Schotte heeft gistermiddag in het Renaissance Hotel de tweedaagse SBAB-beurs 2012 geopend. Schotte gaf tijdens zijn toespraak uitgebreid uitleg over het nieuwe belastingstelsel dat kabinet Schotte begin vorig jaar introduceerde.

Op de beurs wordt informatie verstrekt door leveranciers over kasregisters, printers, software en boekhoudpakketten. Daarnaast zijn er ook belastingadviseurs en administratiekantoren aanwezig. Vandaag opent de SBAB-beurs voor de laatste keer haar deuren tussen 17.00 en 22.00 uur.

Foto’s: Ramsay Soemanta

5 reacties op “De nieuwste belastingtechnische snufjes”

 1. en worden die verzegelde kassa’s straks door BAB opgengebroken om de inhoud aan Schotte en consorten te geven of wordt de inhoud soms aangewend om hun belastingen te voldoen? Ze zijn immers nog miljoenen schuldig.

 2. “…over het nieuwe belastingstelsel dat kabinet Schotte begin vorig jaar introduceerde.”

  Over de resultaten heeft Gerrit het maar niet. Dat systeem resulteerde in de tegenvaller van ANG 88 miljoen in de belastingen over 2011. Maar dat was een tegenvaller voor het Land Curacao. Misschien was de meevaller bij zijn “entourage”. Dan kan hij er weer trots op zijn.

  Ook de 5 cent per getankte liter benzine, die in een fonds gestort zal worden en waaruit plannen voor verbetering van de wijken worden gefinancierd, is fijn buiten alle wetgeving tot standgekomen.

  Gerrit je kunt trots zijn op je streken!!

 3. Het land is in chaos en Schotte gaat lekker door.. heeft hij zijn belastingen wel betaald en Jamaloodin en Hakim?

 4. De kop ‘De nieuwste belastingtechnische snufjes’ is niet helemaal juist lijkt mij, het betreft helemaal geen nieuw snufje, de belastngdienst wil gewoon beter kunnen controleren of iedereen de omzet wel juist registreerd en de OB afdraagd.

  De OB is een van de belangrijkste inkomsten naar mijn idee!

 5. Je kunt wel de nieuwste belastingtechnische snufjes invoeren, maar vervolgens hangt het nog van de betalingsmoraal van de belastingplichtige af of er daarwerkelijk betaald wordt.

  Wat dat betreft geeft het kabinet Schotte met de mega belastingschulden van Jamaloodin en el Hakim wel een heel slecht voorbeeld.

  En dan heb ik het nog niet over de tientallen MOT meldingen van Schotte zelf voor een bedrag van bijna een miljoen.

  Het is daarom van de gekke dat juist Schotte deze beurs mocht openen. Het wordt tijd dat genoemde ministers hun eigen beurs eens openen en hun belastingverplichtingen voldoen.

  Maar fotoslaaf Ramsay Soemanta vind het allemaal heel normaal, knipt er ongedwongen op los en steekt volgende week weer 12,000 florin in zijn knip.