CURAÇAO – Voor wie van authentieke Curaçaose muziek houdt en hier graag meer over wil weten, komt zeker aan zijn trekken bij de cursus van de bekende Curaçaose muzikant en dirigent Harry Moenen. De cursus richt zich op de muzikale geschiedenis van het eiland van 1893 tot 2000. 

Moen en zijn koor Grupo Serenada hebben in het verleden ervoor gezorgd dat veel Papiamentstalige liedjes behouden zijn gebleven voor latere generaties. Ze brachten onder meer verschillende cd’s uit waarbij zij de oude liedjes in een nieuw jasje staken. Tijdens de cursus maken de deelnemers kennis met deze muziek en haar Afrikaanse, Europese en Zuid-Amerikaanse invloeden.

Simpel en begrijpelijk
De cursus bestaat uit twee delen van ieder drie maanden. Het eerste deel gaat in op de eerste periode van 1863 tot 1920 en in het tweede gedeelte wordt de periode tot 2000 behandeld. Moen verzorgt zelf de lessen, die hij op een simpele en begrijpelijke manier geeft. Zo kunnen ook onervaren muziekliefhebbers makkelijk meekomen.

Deelnemen
De cursus start 25 september en kost 250 gulden. Je kunt je dagelijks inschrijven bij Sento Kultural Kòrsou en de Akademia di Músika Edgar Palm. Voor meer informatie kun je bellen naar 737-5310, 737-3682 of stuur een e-mail naar akademiamusika@gmail.com.

www.versgeperst.com