CURAÇAO – Lokale duikers, medewerkers van de Amerikaanse USFOL en duikschool DiveVersity Holiday Beach gaan woensdag de strijd aan met de grootste vijand van de oceaan: zwerfvuil. Tijdens de ‘Beach and Reef Cleanup’ wordt de kustlijn tussen de Mega pier en het Marriott Hotel onder handen genomen.

De actie maakt deel uit van de internationale actie ‘Debris Month of Action’, georganiseerd door Project AWARE Foundation. Dit is een non-profit organisatie die duikers over de gehele wereld mobiliseert om de oceaan te beschermen. Zowel onder water als op land wordt afval opgeruimd. “Duikers hebben de unieke mogelijkheid om op te treden tegen dit probleem, door dagelijks actie te ondernemen en te voorkomen dat vuil het water bereikt”, zeggen de initiatiefnemers.

Beach and Reef Cleanup
De schoonmaakactie start woensdag om 12.00 uur bij DiveVersity Holiday Beach aan de Pater Euwensweg 31. Aansluitend volgt er een educatieve avond met onder andere een presentatie van Mark Vermeij, wetenschappelijk directeur van de CARMABI Foundation. De avond wordt afgesloten met een barbecue en livemuziek van de band The Lions.

5 reacties op “Duikers gaan de strijd aan met zwerfafval”

 1. E
  n dan toch vraag ik me af waarom de eiland bewoners hun rotzooi niet zelf kunnen opruimen!!!

 2. Waarom gaan die soberanos niet meehelpen.. alleen maar vechten willen ze en ze maken een troep van dit eiland

 3. Is die decompressietank inmiddels ook al zwerfvuil geworden?

 4. de grote vijand van de oceaan dat zijn wij antillianen nos mes por !!

 5. De US-FOL helpt de troep opruimen. Heel goed. De PDVSA maakt troep op het eiland.
  In een inspectierapport van het USA Consulaat op Curaçao wordt geklaagd over de fondsen die het heeft voor public relations.. Men kan niet op tegen Venezuela.

  “The Venezuelan government….has started to make its presence felt with humanitarian donations far greater than the consulate or the FOL can match.… The Curaçao FOL has a very active range of public diplomacy outreach and civic action….”
  Bron: “Limited-Scope Inspection of Consulate General Curaçao,”