• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Green Force heeft gisteren samen met twee vrijwilligers, dertien mangroves geplant naast Sea Aquarium. Verder zijn er nog negen andere mangrove boompjes achtergelaten door Green Force, die het personeel van het aquarium in de buurt gaan planten.

 
Mangrovebossen zijn volgens Green Force belangrijk om verschillende redenen: ten eerste vormen zij de kraamplaats van vele soorten vissen, krabben en vogels. “Het is geen geheim dat de visstanden zeer laag zijn op Curaçao en dat er duidelijk een lijn valt te trekken tussen de verdwijning van de vissen met die van de mangroven”, aldus Timo Brouwer van Green Force.

Schuilplaats
“Door de mangroven te beschermen, bescherm je de visstanden. Nu met de Lionfish is het belangrijk om mangroves te hebben, daar kunnen de kleinere vissen van andere soorten hun schuilplaats vinden tegen deze plaag”, zegt Brouwer. Ten tweede vormen deze bossen een bufferzone die alle vuil, materialen, chemicaliën en meer tegen houden. Daardoor wordt het koraalrif beschermt tegen deze schadelijke stoffen. “Een gezond koraalrif zorgt voor een gezond onderwater leven en is een grote trekpleister voor het toerisme”, meent de Green Force-voorman.

Bescherming
Mangroves op Curaçao genieten geen wettelijke bescherming buiten conserveringsgebieden. Green Force roept de regering op om de mangroves 100 procent waterdicht te beschermen, ook buiten conserveringsgebieden. “Het uitblijven van duurzame ontwikkeling van ons kustgebied heeft er voor gezorgd dat tussen 60-80 provent van de mangroves verloren zijn gegaan”, zegt Brouwer.

3 reacties op “Green Force plant mangroven bij Sea Aquarium”

  1. Kwaliteit heeft voor 80% te maken met inhoud van een prudcot en misschien voor 20% met bovenstaande. In de prudcotie-industrie zijn er zelfs goeroe’s die zeggen dat kwaliteit 100% inhoud is. Wanneer durven we weer eens te kijken naar de inhoud van wat we behoren te doen in het onderwijs?Kunnen we niet eens ophouden met deze flauwe kul?Jan

  2. Goed initiatief!

  3. Goed zo!
    Ik hoop dat er ook een wet komt om de mangroves te beschermen.