CURAÇAO – De tussenvakantie staat weer voor de deur en niemand hoeft zich dit jaar te vervelen. Dance Curaçao organiseert van 7 tot en met 12 oktober een intensieve dansweek met docenten uit Amerika en Europa. En zijn workshops en lessen in verschillende dansstijlen.

 
De initiatiefnemer van deze dansweek is Stichting Dance Company Turning Point. Met een beetje hulp van Mondriaan Stichting via KulturA wordt de dansweek voor jongeren vanaf twaalf jaar georganiseerd. Eén van de dansdocenten die in de vakantieweek les geeft is Jorge Vazquez. De van oorsprong Portugese danser werkt al jaren in Amerika en Europa en staat bekend om zijn innovatieve jazzchoreografieën.

Meer talenten
Ook de Curaçaose Junadry Leocaria zal de jongeren de kneepjes van het vak leren. Leocaria heeft in Nederland een professionele danscarrière opgebouwd en toert momenteel over de hele wereld met de Urban Dance Company. Als laatste danstalent vliegt Stacy Printz vanuit San Fransisco over naar Curaçao. Zij werkt zowel als danser, choreograaf en docent en staat bekend om haar unieke moderne dansstijl.

Optreden in La Tentashon
De drie docenten zullen workshops en repertoire lessen verzorgen op intermediate en gevorderd niveau. Deelnemers kunnen kiezen voor één, twee, drie of vier lessen per dag. Daarnaast hoopt Dance Curaçao ook dansdocenten te stimuleren door het aanbieden van een speciaal choreografietraject. Het eindresultaat van de dansweek zal op zaterdag 13 oktober in La Tentashon getoond worden. Meer informatie over de dansweek kun je inwinnen via dancecuracao@gmail.com of via 5629920.

1 reactie op “Dansend de vakantie door”

  1. Wij hebben er super veel zin in! Dit is een kans die je als danser niet kan missen!!! Alle informatie staat ook op onze facebook pagina : www.facebook.com/dancecuracao.