CURAÇAO – Een eiland met honderden kleuren, geuren en mensen met ieder hun eigen ‘way of life’. Regelmatig brengt Versgeperst.com iets of iemand op het eiland onder de aandacht. Deze week een gesprek met Gerda van Petersen. Zij runt samen met een aantal begeleiders de naschoolse opvang Stichting F.E.L.I.S.

De afkorting F.E.L.I.S. staat voor Felisidat Espasio Libertat i Speransa (Geluk, Ruimte, Vrijheid, en Hoop). Het woord Felis betekent in het Papiamento gelukkig. Deze stichting is opgericht met het doel een effectieve professionele organisatie te vormen die zich richt op de naschoolse opvang en begeleiding van kinderen. Op deze wijze kunnen de kinderen naast het onderwijs op school extra steun en onderwijs krijgen.

Voor meer informatie over de stichting kun je een kijkje nemen op de website.


Muziek: Manolis Moumouzias – In Love

1 reactie op “Vers@ Stichting F.E.L.I.S.”

 1. We zijn net weer een 1 week terug uit mi dushi Korsou.

  Werkzaam in zorg en welzijn in Dordrecht, wil ik heel graag op de hoogte gehouden worden over ontwikkelingen die te maken hebben met dit soort stichtingen op mi dushi Korsou.

  Ik heb zelf op het eiland nog vorige week de opening van Casa cuna Villa Maria meegemaakt en ben nog op bezoek geweest bij kas Hugenholtz.

  Keep up the good work team Versgeperst.

  Tur cos bon y un cordial saludos aan Jarrod.

  Viveca Chatlein