• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO -Het CNSJ festival was een succes. Grote namen als Carlos Santana, Marc Anthony, Jill Scott en Ruben Blades hebben vrijdag opgetreden en zaterdag avond waren Alicia Keys en Maná de twee grootste concerten.

 
“Ik was niet van plan naar het festival te gaan. Ik vond het erg duur, maar kreeg op het laatste moment een kaartje voor de eerste avond kado.”, vertelt Karina. “Ik heb enorm genoten van Jill Scott, het was magisch gewoon. Ik ben geen fan van Santana, maar mijn vriendinnen wilden graag gaan kijken dus ik ging mee. Wow! Wat kan die man een show geven!”

Goede investering
Christine: “Het CNSJ was goed zoals altijd. Ik ben er beide dagen geweest en ik moet zeggen dat de Sir Duke Stage langs het strand een goede investering was. De line up van zaterdag was beter dan die van vrijdag. Maná, Alicia Keys en All Star Band waren mijn top 3. De organisatie vond ik ook goed, verschillende eetfaciliteiten, genoeg toiletten en ook transport was goed geregeld.”

Trots
“Het was in een woord: Fantastisch!”, gilt Sandra. “Ik ben helemaal uit Nederland gekomen om dit mee te maken. Voor Curaçao is dit groot! Al die mensen op het eiland, alle aandacht voor het eiland, heel mooi om te zien. Ik ben zo trots!”

Hoogtepunt
“Hoogtepunt voor mij was Alicia Keys,” zegt Mellissa “omdat ik een fan van haar ben, maar Maná bleef niet achter!”, gaat ze verder. “Vrijdag was Santana erg goed! Het CNSJ had veel goede artiesten en de organisatie was super goed in elkaar gezet.”

Stoelen
Marc: “Jammer dat ik niet bij Santana was vrijdag, ik heb gehoord dat het geweldig was! Ik ben gek op Maná en Alicia Keys, dus voor mij was het logischer om alleen op de zaterdag te komen. Een tip voor volgend jaar: meer stoelen voor als de voetjes pijn beginnen te doen. Verder kan ik alleen zeggen: toptoptop!”

Verbeterpunt
Bianca: “Ik vond Sir Duke stage wel iets te ver afgelegen van de andere podia. Het is dat de line-up zo goed was, dat het uiteindelijk niet de pret kon drukken. Eenmaal daar was de plek fantastisch! Ik ben uber-fan van Jill Scott dus voor mij was het helemaal het einde! Caro Emerald, Alicia Keys, Waylon en India Arie stonden ook op mijn favorietenlijst en deden ook niet onder in hun optredens. Verbeterpunt vond ik dat de drukte beter verdeeld kon worden over de twee dagen. De eerste dag kon men overal bij en lekker rondlopen en een plekje vinden, maar op de tweede dag waren er overal opstoppingen, ik moet er wel bij zeggen dat dat lag aan het feit dat de grote namen ook daarvoor hebben gezorgd. Na afloop van de optredens gingen veel mensen tegelijker tijd drinken en eten halen en naar het toilet. Voor de rest ‘chapeau’ voor de organisatie.”

Gezegend
Nicole: “New Yoooooorrrrk, concrete jungle where dreams are made of, there’s nothing you can’t dooo”. Kippevel! Alle handen gingen de lucht in, iedereen zong uit volle borst  mee “say yeah yeah yeahhhhh”. Op zo’n moment realiseer je, je hoe gezegend wij zijn op dit kleine eiland, waar dromen werkelijkheid worden. Mijn dank aan de hele organisatie die het allemaal mogelijk heeft gemaakt.”

Geweldig
“Nou ik zou je vertellen na Alicia Keys kon het niet meer stuk”, zegt Alicia. Als ze op dat moment hadden gezegd dames en heren sorry maar wegens omstandigheden moeten wij het festival beëindigen, had ik er geen enkel probleem mee gehad. Want ik had op vrijdagavond the one and only Jill Scott meegemaakt! They are the best!! Desalniettemin was de totaliteit een geweldig feest.”

Eindelijk
“Het eerst woord wat in mij opkomt als ik aan CNSJF denk is ‘eindelijk’, omdat ik er voor deze derde editie voor het eerst bij kon zijn”, aldus Seven. “Het optreden dat me het meest bij staat is Maná, omdat ik met hun muziek ben opgegroeid, en ze zijn nooit in Nederland geweest. Dus ik ben speciaal voor het optreden van Maná overgekomen. In Nederland ga ik ook altijd naar het North Sea Jazz, maar het mooie van Curaçao vind ik dat alles buiten is, onder de blote hemel, onder de prachtige volle maan. Heerlijk!”

www.versgeperst.com