• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Maná was één van de grootste acts van Curaçao North Sea Jazz. Nadat Jandino Asporaat de Mexiaanse band aankondigde, was het publiek er helemaal klaar voor. Na de intromuziek was er geen houden meer aan, “Maná, Maná, Maná”, gilde het publiek minutenlang.

Niet alleen het publiek was uitbundig, bij de bandleden van Maná straalden het enthousiasme er ook vanaf. “Curaçao, Curaçao, Curaçao!”, zo sprak de zanger van de band de mensen toe. “Wij komen uit Mexico, het land van tequila. Het is verrassend om te zien dat de mensen van dit mooie eiland Curaçao, een eiland zo ver van Mexico, onze liedjes weten en meezingen”, sprak de zanger het publiek toe. Al springend, dansend en joelend ging hij verder. “Vijftien jaar geleden waren we op Aruba, maar het publiek hier is beter dan op Aruba!”

Alicia Keys
Niet alleen Maná was een groot succes. Eerder die avond stond Alicia Keys op het hoofdpodium van Curaçao North Sea Jazz. Ze zong haar bekende nummers Unbreakable, Superwoman, Fallin’ en nieuw nummer van haar nieuwe album Girl On Fire. Toen de enthousiaste zangeres bezig was met een uithaal tijdens het nummer Empire State Of Mind (Part II) Broken Down, viel het geluid uit. De zangeres verliet het podium en iedereen stond te wachten op wat er nu zou gebeuren. Na een lange tijd wachten werd het publiek beloond. Met haar zoontje Egypt op de arm zong Keys haar laatste nummer en bedankte het publiek met veel liefde.

‘Dit is geweldig’
Op het andere podium was de Nederlandse zanger Waylon inmiddels begonnen met zijn optreden voor een paar honderd mensen. De mensen die er waren, genoten van de show. Helemaal na een solo van de drummer. “Wauw, dit is echt geweldig”, schreeuwde een dansende jongeman blij. “Ik zou niet zo snel naar een concert van Waylon gaan, maar nu ik dit gezien heb ben ik wel heel erg onder de indruk!”

‘Het voelt net of ik mijn eigen woonkamer ben’
Curaçao North Sea Jazz 2012 werd afgesloten met een optreden van India Arie. De 37-jarige zangeres stond na haar eerste nummer stil bij de olieramp in Jan Kok en alle dieren die onder de olie ziten. Nadat de zangeres een aantal nummers had gezongen danste ze over het podium in een jurk die door haar moeder was gemaakt. “Het voelt net of ik mijn eigen woonkamer ben”, lachte de zangeres de bezoekers toe. Het publiek werd daardoor nog fanatieker en begon hard te applaudisseren.

Vuurwerk
Nadat de zangeres haar laatste nummer had gezongen was de avond nog niet voorbij. Iedereen keek omhoog, want het Curaçao North Sea Jazz werd dit jaar afgesloten met een uitbundige vuurwerkshow.

Foto’s: Desi Ridder

11 reacties op “CNSJ: ‘Het publiek hier is beter dan op Aruba’”

 1. B.tching about welke ras de gezelligste is?! Lekker diepgaand discussie. *rolling my eyes*

 2. Paulina, als ik op een curacao feestje bent dan valt het op dat iedereen na 1 liedje de dansvloer weer verlaat. intussen zit iedereen maar te pingen op hun blackberries en praten ze met niemand. en als ze een dansje doen is dat met zijn tweeen voor 1 liedje. Gezellig hoor! Dan liever met zijn allen de polonaise doen!

 3. @paulina, Dat is waar. Jammer dat jullie die energie ook in andere zaken steken zoals opvoeding en werk en studie. Vooral op kosten van anderen zijn jullie goed in feestjes!

  Inderdaad jullie zijn een uniek volk!

 4. Curaçaonaars weten hoe ze een feest moeten bouwen en kunnen ervan genieten! Geen saaie of stijve/houterige mensen.

  We are just, one of a kind!

 5. Met hoeveel gasten was Schotte aanwezig?

 6. het publiek hier is beter dan op Aruba:

  maar verder is alles beter op Aruba….

 7. Jammer dat de entreeprijzen zo hoog liggen. Een groot deel van de bevolking had Mana ook graag gezien, maar kunnen het simpelweg niet opbrengen.

  In ieder geval is CNSJ een goed initiatief, doch zal helaas altijd onbereikbaar blijven.

 8. Grotendeels hetzelfde als anderhalf decennia geleden op Aruba!

 9. Korsou kan het! Enkel de (corrupte) politici moeten we verbannen en uitroeien.

 10. nie zo moeluk ee 15 jaar geleden had mana nog geen wereldhits !!

 11. Gaaf-gaaf-gaaf! Wie kan mij vertellen welke liedjes Mana allemaal heeft gezongen?