• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De derde editie van het Curaçao North Sea Jazz Festival begon met een hoop grootheden op het podium en eindigde met nog meer zwaargewichten. Afsluiter Carlos Santana nodigde namelijk niemand minder dan Maná uit op het podium. Het publiek was van begin tot eind uitzinning.

De sfeer zat er vanaf het begin van de avond goed in. Salsaliefhebbers dansten er op los terwijl de Sergio George All stars Salsa band een voor een grote salsamuzikanten als Luis Enrique, Nora de la Luz en Oscar D’Leon op het podium uitnodigde. De zangers uitten allen niets anders dan lof voor Sergio George, die regelmatig werd geprezen tijdens het concert.

Salsa-explosie
Maar het was Marc Anthony die het publiek helemaal uit zijn dak liet gaan. De bezoekers lagen aan zijn voeten en de zanger had het duidelijk naar zijn zin met alle talenten op het podium. Naast de salsa-explosie op de mainstage beklom soulzangeres Jill Scott die Sir Duke Stage, die nu gelokaliseerd is aan het strand Parasasa. De nieuwe locatie zorgde voor een intiem concert, waar de flamboyante Jill Scott goed gebruik van wist te maken. Sigmund Jansen, verantwoordelijk voor de kaartverkoop, schatte het aantal bezoekers gisteravond op 9.500. Gregory Elias dacht daarentegen aan meer dan 10.000 bezoekers.

Hoogstaand
Ondertussen bij de Celia Stage gaf Buika alles wat ze had in een hoogstaand jazz-optreden. De zangeres ging helemaal in op de muziek en het publiek wilde haar dan ook niet laten gaan. Vervolgens maakte de Panamese salsazanger Ruben Blades zijn opwachting op de mainstage, en werd met luid gejuich ontvangen. Zijn nummers werden dan ook luidkeels meegezongen. Fans van Caro Emerald werden in de tussentijd getrakteerd op een vrolijke zangeres op de Sir Duke stage. Het optreden was de laatste van de tour van haar eerste album ‘Deleted scenes from the cutting room floor’, en dat was te merken: de zangeres en haar band gaven alles.

‘Airguitar’
Gitaarlegende Carlos Santana lokte het publiek rond middernacht massaal terug naar de mainstage. De 65-jarige onvermoeibare Santana speelde elk nummer feilloos. De gitarist draaide zijn hand niet om voor zijn klassiekers als ‘Oye come va’, ‘Black magic woman’, ‘Europa’ en zijn moderne nummers als ‘Maria Maria’ en ‘Smooth’. Verschillende bezoekers speelden ‘airguitar’ met hartelust mee. Santana had nog een verrassing in petto: hij nodigde Maná uit op het podium om hun gezamelijke nummer ‘Corazon Espinado’ te spelen.

Voorproefje
Zo kregen de bezoekers van vrijdag alvast een voorproefje op het optreden van Maná van vanavond. Nadat ook Ruben Blades nog even het podium deelde met de gitaarlegende, was de rest van de avond voor de mexicaanse muzikant en zijn band. Santana gaf de bezoekers waar voor hun geld: de gitarist speelde door tot 02.00 uur, een half uur langer dan gepland. En het publiek was hem daarvoor zeer dankbaar.

Vanavond om 18.00 uur is het tijd voor de tweede avond van het CNSJ-spektakel met grote artiesten als India Arie, Alicia Keys en Maná.

Foto’s: Leoni Leidel-Schenk

www.versgeperst.com