• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een eiland met honderden kleuren, geuren en mensen met ieder hun eigen ‘way of life’. Regelmatig brengt Versgeperst.com iemand op het eiland onder de aandacht. Deze week een interview met producer Dolph van Stapele, één van de initiatiefnemers van de film ‘Tula The Revolt’.

Dolph van Stapele kwam zestien jaar geleden als marinier op Curaçao en werd gelijk verliefd op het eiland. Een paar jaar later ruilde Van Stapele het mariniersleven in voor de camera en startte zijn eigen productiebedrijf Fisheye Media Productions. Met zijn bedrijf maakt de producer vooral reclames en documentaires, maar vier jaar geleden bloeide de droom van een speelfilm op. Maar niet zomaar een speelfilm: een film over Curaçaos grootste held Tula, de aanvoerder van de grote slavenopstand in 1795.

Jeuk
Samen met regisseur Jeroen Leinders begon Van Stapele ongeveer vier geleden met de plannen voor een Tula-film. Na een hoop lobbeyen om de financiën rond te krijgen en het doorlopen van een lang proces om het juiste script in elkaar te zetten, staan de eerste opnames gepland op 8 oktober. “Mijn handen jeuken”, zegt de enthousiaste cameraman. “Ik ga alles zelf draaien.” De film moet in 2013, 150 jaar na de afschaffing van de slavernij, uitgebracht worden.

Cast
De film moet een Hollywood productie worden en daarom zijn Leinders en Van Stapele druk bezig met een Engelse cast. Het duo wil namelijk bekende Hollywoodacteurs aantrekken voor de film. Maar wie wil weten welke internationaal bekende acteurs misschien naar Curaçao komen, moet nog even geduld hebben. Naar verwachting zal de gehele cast over drie weken bekend zijn. Het is al wel duidelijk dat de bekende Nederlandse acteurs Jeroen Krabbé en Derek de Lint zullen schitteren in de film. De Curaçaose cast is ook rond; Giovanni Abath, Sheila Payne, Albert Schoobaar, Hazel Sparen, Eguidio Antonisa, Stephany Francisca, Rudsel D’Antonia, Germain Pardo, Euersley Davelaar, Regene Lichtenberg, Berthold Berlage, Mario Marquez Ricardo, Maarten van Zadelhoff, Bert Schreuders, Jeroen Heuvel, Sam Visser, Patrick Logher, George Jonkhout en Sjef de Groot zijn zeker van een rol.

Versgeperst.com zocht Dolph van Stapele op en sprak met hem over ‘zijn’ Tula:

1 reactie op “Vers@ Dolph van Stapele”

  1. Grappig, een cameraman die zelf niet in de camera durft te kijken.
    Hij spaart wel kurken zag ik en heeft zich alvast toegelegd om monopoly…;-)