• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De altijd vrolijke Jandino Asporaat komt dit weekend Curaçao North Sea Jazz presenteren. Versgeperst.com sprak met de entertainer over zijn voorbereidingen en verwachtingen van dit weekend. Op de vraag of Onji, Judeska of Jandino het evenement komen presenteren, is hij duidelijk..

“Ik denk niet dat het veilig zal zijn om Santana of Alicia Keys of wie dan ook in de buurt te hebben van Judeska”, vertelt Jandino lachend. “Zeker Onji niet want Alicia Keys zwanger terugsturen naar Amerika is niet helemaal de bedoeling, lijkt mij. Dus voor de veiligheid van iedereen, is het het beste om Judeska en Onji apart houden. Ik weet niet of ze misschien nog even langswippen, maar ik denk het niet.”

‘En hier is Alicia Keys!’
Deze week staat heel Curaçao in het teken van het Curaçao North Sea Jazz Festival. Jandino, die al een paar maanden geleden voor het muziekevenement werd gevraagd, heeft erg veel zin in de presentatie. “Ik vind het sowieso geweldig om straks te mogen zeggen: ‘En hier is Alicia Keys!’ of Santana of Jill Scott. Het maakt niet uit wie, dat het nu überhaupt gaat gebeuren vind ik al bijzonder”, vertelt de Curaçaoënaar enthousiast. “Ik heb het wel eens eerder uitgesproken, maar dan kwamen ze niet de hoek om lopen. Maar, ik zat dan ook in mijn badkamer.”

‘Ik kom zelf met de boot’
Het bijzondere aan North Sea Jazz vindt Jandino dat er zoveel grote namen op één avond zijn. “Wie het ook presenteert, het zal hoe dan ook een magische avond worden.” Toen hij maanden geleden voor de presentatie werd gevraagd, dacht hij in eerste instantie dat Beyoncé zou komen optreden. “Het allereerste wat ik over het festival hoorde was: ‘He, Curaçao North Sea Jazz komt eraan. Zou jij dat willen presenteren?’ en toen vertelden ze me dat ze bezig waren met Beyoncé. Ik zei: ‘Jullie hoeven me niet te betalen, ik kom zelf wel met de boot, desnoods moet ik naar Curaçao roeien, dus: ja!’ ik was helemaal euforisch. Daarna begreep ik dat Beyoncé niet kwam, maar Alicia Keys en India Arie wel. Sindsdien ben ik helemaal aan het steigeren en aan het schreeuwen door mijn huis.”

Normale mensen
Ondanks zijn enthousiasme beseft Jandino wel dat hij gewoon aan het werk is. “Ik heb nog nooit zo’n relaxte job gehad. Weet je wat het is? Kijk, ik maak er wel grapjes over, maar al die artiesten zijn ook gewoon normale mensen. Als je iedereen gaat behandelen als grote sterren, dan krijg je geen zinnig woord uit je mond. En ik heb natuurlijk gewoon een job te doen en dat is iedereen zo goed mogelijk aankondigen.”

Ruimte
De entertainer, die veel in de belangstelling staat, is zich er goed van bewust dat North Sea Jazz niet om hem draait. “Ik weet niet hoeveel ruimte er voor mij is. Ik heb gekeken naar de presentatie van andere collega’s tijdens het North Sea Jazz, maar ik schrok van de ruimte die ze kregen. Eén zinnetje, naam zeggen en het podium weer af. Als er ruimte is, dan zal ik zeker wat geven.”

‘Een feestje om niet te missen’
Dit weekend wordt één groot feest volgens Jandino. “Iedereen is enthousiast en heeft er zin in.” Ondanks dat Curaçao North Sea Jazz het grootste muziekevenement van ons eiland is, is Jandino niet bang dat er iets mis gaat. “Dit is North Sea Jazz. Wat kan er mis gaan bij het North Sea Jazz? Niks. Het wordt sowieso een feestje om niet te missen!”

www.versgeperst.com