• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ter ere van het North Sea Jazz weekend, dat vrijdag van start gaat op ons eiland, wordt er zondag groots uitgepakt met de zogenoemde Mini-Fuikdag. Met zeven DJ’s en twee MC’s hoopt de organisatie van het evenement op de drukst bezochte mini-Fuikdag tot nu toe.

Naar aanleiding van Fuikdag in januari is een groep vrienden begonnen met het organiseren van evenementen op Fuikbaai, een aantal zondagen in het jaar. Het groepje, bestaande uit vier Curaçaose jongens, noemt deze zondagen ‘Last Sundays at Fuik’. Omdat 2 september in het weekend van het North Sea Jazz Festival valt, leek het hen leuk om dit weekend af te sluiten met een ‘Mini-Fuikdag’. Nu ook toegankelijk voor mensen die geen boot hebben, er zijn boten die tegen betaling mensen meenemen naar Fuikbaai.

Fuikdag niet minder exclusief
De organisatie is niet bang dat de originele Fuikdag hierdoor minder exclusief zal worden. “Er zullen altijd minder boten aanwezig zijn dan op Fuikdag zelf”, vertelt één van de organisatoren. “Daarnaast is zo nu en dan een housefeest op zee altijd leuk, we wonen op een eiland waar dit allemaal mogelijk is. Zo lang je als organisatie blijft vernieuwen, zullen dit soort feesten altijd in trek blijven.”

Line-Up
Voor deze editie is de line-up als volgt: Dj Zach, Dj Cris, Dj NRG, Dj Carlito, Dj Maarten Schakel, Dj Tico, Dj NutzBeatz (uit Aruba) en Mc Chris Strick & Mc QD. Mini-Fuikdag begint rond het middaguur en de boten zullen tegen zonsondergang terugkeren. Voor meer informatie over De mini-Fuikdag NSJF editie, klik hier.

3 reacties op “Mini-Fuikdag pakt groots uit”

 1. Hier zal eigenlijk een vergunning voor afgegeven moeten worden zodat de veiligheid en de milieu voorwaarden getoetst kunnen worden. Nadeel van een vergunning aanvragen is dat je er zolang op zal moeten wachten dat zulke initiatieven in het water vallen.

 2. Fuikdag begin januari is altijd al een zwarte dag voor het eiland als het volk dat je normaal gesproken ‘s avonds in Salina ziet hangen hun tattoos en piercings komen laten zien op het water onder genot van hectoliters drank.

  En dat feest der wansmaak krijgen we nu 2 keer per jaar?

  Dios spar nos.

 3. Wens jullie heel veel plezier, maar heb wel een enorm belangrijk verzoek omdat jullie dit organiseren: willen jullie ook voor de vuil- en afval opruiming zorgdragen, zowel aan de kant , maar vooral onderwater is het zeer triest na afloop van zo’n feest. Hartelijk dank en veel plezier zondag!!