• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De verkiezingscampagnes zijn begonnen en zo ook die van MFK. Na een feest met Dreams en Gio, is vandaag de eer aan Brian Dekkers om het publiek te vermaken. Ook demissionair premier Gerrit Schotte waagde een dansje.

Rond de 200 man vult vanavond de straat voor het partijgebouw van MFK om elkaar te steunen, te praten en natuurlijk feest te vieren. “Ik ben hier niet alleen om te feesten”, lacht een 26-jarige bezoeker. “Ik sta achter MFK en ga zeker op hen stemmen dit jaar.” Ook een 34-jarige bezoekster geeft aan achter de partij te staan. “MFK doet als enige iets voor de jeugd en dat is belangrijk voor mijn kinderen.”

Verkiezingen
“De premier heeft veel voor elkaar gekregen de laatste jaren”, vertelt een 31-jarige bezoeker. “Ze gaan ook zeker verder met regeren na de verkiezingen.” Op de vraag wat de partij allemaal doet voor de bevolking, antwoordt ook hij dat MFK aan de jeugd denkt.

Campagne
Vanavond vindt het tweede feest plaats van MFK sinds de verkiezingsstrijd weer is losgebarsten. Twee weken geleden, net na de val van het kabinet, gaven zij ook al een feest. Ook PAR gaf een feest: zij nodigde twee weken geleden iedereen uit voor een soepochtend.

 

28 reacties op “MFK viert feest”

 1. @piet, blije positive mensen.. tja dan zal de regering Schotte niet steunen want die zitten allemaal maar te zueren en te zeiken over zgn 16 jaar PAR ipv gewoon zelf hard werken voor het land!

  tja en als je de hele wereld rondvliegt first class en in elk land wel een byside hebt en op Curacao wel tientallen dan zal iedereen blij zijn toch?

 2. Walgelijk hoor …die MFK. Alsmaar feestjes geven. Die muzikanten die zich laten inhuren moeten zich ook schamen.

 3. Schotte is ook de jongste premier met een dergelijk lang strafblad.

  En de premier met de laagst genoten opleiding.

  Voorwaar een carriere om trots op te zijn.

 4. @ piet

  ja je hebt gelijk ik ben niet voor de PAR hoor ook niet voor de ex regering

  maar je bent liever positief en blij en dan naar de kloten gaan
  als reel en regeren en op je centen letten.
  je moet ook naar de toekomst kijken en welke toekomst bied MFK.?????

  alle partijen weg en een nieuwe curacaose partij voor de toekomst van het mooie eiland

 5. Hij kan dat campagnegeld beter aan gratis onderwijs besteden.

 6. In vele publicaties vertelt Schotte vol trots dat die de jongste minister president is van de hele wereld. Zal hij nu ook gaan rondbazuinen dat hij wereldwijd de jongste MP was van de hele wereld wiens kabinet gevallen is??? Lijkt me in ieder geval ook een hele prestatie. Hoewel, daar hoef je niet veel voor te doen en …..dat hebben ze dan ook gedaan!

 7. MFK doet wat voor de jeugd? Wat dan precies?

  maar Schotte heeft inderdaad het ondenkbare gedaan afgelopen maanden.. van Curacao een paria land gemaakt dat criminelen beschermd, ministers miljoenenschulden hebben en alleen maar leugens en leugens!

 8. Diecrimineel genaamd Gerrit F. Schotte kan zich beter druk gaan maken om de situatie bij Jan Kok op te lossen.

 9. De democratie wordt op vrijdag om zeep geholpen en wat doet de MFK op zaterdag ?

  Die vieren feest !

  Het lijkt een beetje op het orkest op de Titanic. Het schip was aan het zinken en het orkest speelde door. Alleen was dat toen een nobele daad, de muzikanten gingen met het schip ten onder.
  In dit geval hopen de passagiers dat er nog ergens een pomp wordt gevonden alvorens het schip definitief ten onder gaat. En in de tussentijd speelt het orkest MFK vrolijk verder……alsof er niets aan de hand is.

 10. ga naar het feest, maar stem op iets anders.
  duidelijke omkoping….

 11. ongehoord!! en door wie laten ze dit feestje betalen???

 12. Ach ja, je moet wat, toch om stemmen te kopen? Ik zou als buurtbewoner gaan klagen!! Buurt afsluiten voor 200 man???

 13. Daar boven in de bergen
  daar wonen zeven dwergen
  Zij zijn zo blij

  Zij vieren feest met veel plezier
  en drinken dwergenbier.
  Je vergeet het van je leven niet,
  als je dat ziet.

  Ze dansen en ze springen,
  je hoort ze luidkeels zingen.
  Daar in dat bos.

  Val derie, o val deral deraal
  ‘n lied in dwergentaal
  Val derie, o val deral dera
  doe dat maar na.

  Zij vieren feest met veel plezier
  en drinken dwergenbier.
  Je vergeet het van je leven niet,
  als je dat ziet.

  ‘n Baby dwerg speelt luitje
  en de oudste op een fluitje
  Tu tu tu tuu.

  De hoofdprijs, ja die wonnen zij
  in de dwergen loterij.
  En maakt dat die dwergens zo blij,
  zo blij, zo blij.

  Zij vieren feest met veel plezier
  en drinken dwergenbier.
  Je vergeet het van je leven niet,
  als je dat ziet.

  (Jan Smit)

 14. een feestje is leuk, maar het is puur omkoperij net als het gratis onderwijs van Wiels.
  straks zit het volk weer gewoon in de armoede, want de afgelopen 2 jaar is er echt niets gebeurt.
  maar begrijp deze mensen wel als je niets hebt, heb je ook niets te verliezen.
  schotte heeft geld genoeg gestolen om zijn overwinnein te kunnen kopen.
  en weer 4 jaar verder te kunnen stelen…..

 15. Wat een heleboel mensen zich maar niet schijnen te beseffen is dat je op dit eiland maar een paat stemmen hoeft te kopen om ‘volksvertegenwoordiger’ te worden.
  Er wonen hier 150.000 mensen, daarvan voor het gemak 100.000 stemgerechtigden en maar de helft gaat stemmen, dus 50.000 stemmen. 20 statenleden, dus 2.500 stemmen per statenlid.
  Nogmaals, je hoeft maar 2.500 stemmen te kopen om gekozen te worden! Hoeveel geld zou dat kosten, 2.500 stemmen? 100 ANG per stem? 250.000 ANG? Dus met een miljoen heb je al 4 statenleden, met 3 miljoen heb je een meerderheid van 12 statenleden. Met dat gegraai van de afgelopen jaren is drie miljoen natuurlijk een lachertje.

 16. @Bas, de PAR bereikt de onderlaag niet omdat de PAR de “”onderlaag” voor ”dom” bestempelt. Het woordje ”dom” is het stopwoord van de PAR. Daarnaast vindt de PAR gratis onderwijs ”rotzooi” en 80-20 onzin.
  De PAR spreekt de jongeren die de meerderheid vormen niet aan maar slechts een handje vol elite en bejaarden. Verder is de PAR vrij agressief bezig in alle opzichten, ook hier.
  Dat noemt men OUDE politiek!

 17. Leuke en toffe premier, chapeau voor deze aardige en vriendelijke man, moet kunnen zo’n feestje.
  Beter dit dan dagelijks zitten zeuren en beledigen zoals hier door een paar PAR frustro’s.
  We willen geen frustro’s meer aan de macht maar blije positieve mensen, dat wekt positivisme op ons mooie eiland.

 18. Wat ben ik blij dat ik weg ben van dat eiland, wat ben ik blij dat mijn huis waarschijnlijk verkocht is, voor het niets meer waard is. Wat ben ik blij dat ik ergens anders kan gaan wonen nu het nog kan. Wat heb ik te doen met alle goedwillende mensen op Curacao. En wat heb ik te doen met het arme eiland en zijn bewoners, die dreigen weg te zinken in een stinkend moeras. Alle mensen op dushi Korsou sterkte en wijsheid bij de komende verkiezingen !

 19. Het is triest dat Curacao de schaamte voorbij is en er nog steeds mensen zijn die achter deze frauderende MAVO3 mp staan. En dan hoor je zelfs zeggen “De premier heeft veel voor elkaar gekregen de laatste jaren”! Ja, voor zijn eigen zakken.

  En gekke Gerritje, die zijn status als mislukt scholier met mega strafblad probeert op te vijzelen door zich te omringen met een stel kleerkasten met zonnebril, laat op kosten van de belastingbetaler zelfs een prive fotograaf MFK campagne voor hem voeren.

  Alhoewel Ramsay Soemanta officieel persvoorlichter is. Een persvoorlichter die nog geen woord Nederlands foutloos kan schrijven.

  Wat een trieste toestand.

 20. en gerrit zegt tegen de beveiligerm Ari hou jij even me tasje vast zodat ik stiekem even van de staatskas kan dansen

 21. Sad folks.

 22. MFK “feest” en PS “geilt” zijn volgelingen op met demagogisch gebral en ……………………………. ondertussen dansen de Flamingo’s hun dodelijke oliedans op Jan Kok en stikken krabben, salamanders, vissen ….. onder de giftige oliedrab verzoorzaakt door “onze” ISLA/PdvSA !!!
  $$$$$$$hame ………on YU-politicians & YU-voters ……… $$$$$$hame !!!!!!!

 23. Ach een feest is nooit weg…..hahahaha, leer mij de profiteurs kennen.

 24. Hij gaf hen brood en spelen.
  Dat sommige mensen zo onwetend ziijn om hier in te trappen.
  Hoe is het mogelijk dar PAR en PAIS deze mensen niet bereiken?
  Schotte en de rest van deze ellende hebben zo veel streken uitgehaald dat de campagne voor eerder genoemde partijen in kannen en kruiken zou moeten zijn?
  Er hoeft echt geen duur bedrijf ingehuurd te worden om campagne te voeren. De vaste kiezers hebben ze al binnen, het gaat juist om de zwevende kiezer of diegene die onder de boom zit en ook stemrecht heeft. MFK en PS weet deze mensen blijkbaar wel te bereiken al moet je je afvragen of in deze gevallen de argumenten wel van invloed zijn om stemmen te winnen en niet het geld.
  Hier komt ook partijfinanciering bij kijken. Natuurlijk betaalt Dos Santos de campagne van MFK en PS maar er zijn tientallen grote bedrijven die PAR en
  PAIS ook steunen voor heel veel geld. Pagina grote advertenties in de Amigoe hebben deze partijen niet nodig, de kleine werkende man en de mensen onder de boom moeten worden bereikt. Iemand uit Seru Fortuna heeft evenveel stemrecht als iemand uit Jan Sofat, dit is wat met name PAR goed moet beseffen

 25. Terwijl de MFK aan het feesten is, proberen vrijwilligers te redden wat er te redden valt na een grote olielekkage bij Jan Kok.

 26. Geef het volk brood en spelen…..

 27. Nee maar even serieus, wat heet de MFK (of nog erger, deze voltallige regering) dan precies voor elkaar gekregen de afgelopen 2 jaar ? Wat hebben ze precies gedaan ?!
  “Aan de jeugd “gedacht” !? Is dat het ?! Hoe kan je zo ongelofelijk blind zijn !?
  Wie het mij kan uitleggen, graag!

 28. tja………..het is moeilijk om toe te geven dat de dagen van MFK voorbij zijn. Gelukkig dat er toch nog 200 man zijn. Waarschijnlijk inclusief catering en beveiliging 😉