• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het aftellen is begonnen. Over een week barst het Curaçao North Sea Jazz los op het eiland. Wereldberoemde, regionale en lokale artiesten zullen zorgen voor onvergetelijke dagen. Versgeperst.com neemt de muzikanten stuk voor stuk met je door. Deze week: Carlos Santana.
Carlos Santana behoeft eigenlijk geen introductie. Met zijn scherpe gitaarsound veroverde hij mensenharten overal ter wereld en nog steeds is hij een veelgevraagd muzikant. De gitaargoeroe werd in het Mexicaanse Autlan de Navarro op 20 april 1947 geboren. Zijn talent liet niet lang op zich wachten: toen Santana slechts vier jaar was, drukte zijn vioolspelende vader zijn instrument in zijn zoons handen en leerde hem spelen. Op achtjarige leeftijd ruilde het de jonge Santa de viool in voor een gitaar en begon zijn gitaarliefde officieel.

Amerika
In 1960 verhuisde de Santana familie naar San Fransisco in Amerika. Santana kwam die tijd aan de kost door op te treden als muzikant in clubs en ook zijn broertje Jorge had inmiddels de kunst van het gitaarspelen ontdekt. In 1965 deed Carlos eindexamen aan de Mission high School en werd Amerikaans Staatburger.

Awards
Het grote succes liet toen niet lang meer op zich wachten. Santana werd in de zestiger- en zeventiger jaren bekend met zijn band Santana. Deze band experimenteerde met rock, salsa en jazz fusion. In 2003 plaatste het magazine Rolling Stone Carlos Santana op nummer 15 op de lijst van de 100 beste gitaristen aller tijden. Hij sleepte tien Grammy Awards en drie Latin Grammy Awards in de wacht.

Samenwerken
In 2005 kwam het album Possibilities uit, een samenwerking met Herbie Hancock en Angélique Kidjo. Later dat jaar nodigde latin-ster Shakira de gitarist uit om mee te werken aan haar album Oral Fixation Vol.2. Ook andere samenwerkingen volgde elkaar razendsnel op: onder andere Eric Clapton, Lauryn Hill, Wyclef Jean, Cee-Lo, Maná, Dave Matthews, Aerosmith, Gloria Estefan en Joss Stone hadden allen de eer om een deuntje te spelen met het gitaartalent.

CNSJ
Santana staat vrijdag 31 augustus op het Sam Cooke podium van het World Trade Center. Zijn optreden begint om 23.59 uur.

http://www.youtube.com/watch?v=zNxznQ2ubZQ

1 reactie op “NSJ: Carlos Santana”

  1. Ik wordt Jaloers op jullie.. Heb “Carlos” een paar jaren geleden in Den Haag met “John Lee Hooker” meegemaakt…… Man NO SHIT !!!! Je gaat je DAKJE UIT !!!! Geniet er van!!!!!