• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het op Curaçao opgegroeide podiumbeest Junior Tecla is een veelzijdige artiest. De singer/songwriter, componist en producer was altijd al een groot liefhebber van muziek, maar dan vooral als luisteraar. Ook zong hij vaak mee met de muziek die hij luisterde.

 
“Ik was midden in de twintig en ik hoorde steeds vaker: ‘He, je moet echt iets met muziek doen!’ Toen ontmoette ik een producer uit Californië en we hebben iets opgenomen in de studie. Sindsdien raakte ik geïnteresseerd in het maken van muziek”, vertelt de zanger die daarna in een amateurbandje terecht kwam. “Dit was echt de aller-slechtste band ooit, zelf als beginner kon ik horen that this band wasn’t going places”, vertelt hij lachend.

Platendeal
Na een paar jaar muziek te hebben gemaakt merkte Tecla dat dit was wat hij wilde: muziek maken. “Ik ontmoette een andere Curaçaoënaar, een drummer, en we begonnen een band. Al snel kregen we televisieoptredens en zo begon het. We hadden nog nooit iets met z’n tweeën gedaan, maar het was meteen raak.” De twee Curaçaoënaars maakten samen een paar demo’s en binnen een jaar kregen ze een platendeal aangeboden. De twee mannen waren erg gemotiveerd en hadden dezelfde visie. “We hadden al een bassist en een gitarist. We zochten nog een toetsenist en daarna kwamen de backing vocalisten waaronder Giovanca en toen zijn we begonnen.” Binnen een jaar stond Tecla samen met zijn band in het voorprogramma van Anouk en BLØF.

‘Toen brak de hel los’
In 2000 gingen Tecla en zijn band uit elkaar. Daarna kent hij een succesvolle periode van vier jaar in Instanbul, maar merkte dat het tijd was voor iets anders. “Het was bijna de 25ste sterfdatum van Bob Marley, het leek mij en mijn management toen een leuk idee om een eenmalige hiphop tribute met een liveband in de Melkweg te doen. Ik dacht toen: ‘Ik kan dan net zo goed een half uurtje wat covers van Bob Marley doen’, maar dan ook exact zoals Bob Marley. En toen brak de hel los,” lacht Tecla. “Voor ik het wist toerde ik drie keer per jaar door binnen- en buitenland. Vooral in Afrika waren we erg populair.”

Getalenteerde Curaçaoënaars
Aanstaande dinsdag treedt Tecla op tijdens het concert ‘Tania Kross ft. Serious Talent’ als onderdeel van het Curacao North Sea Jazz festival. “Ik vind het heel erg spannend”, zegt hij enthousiast. Samen met Tania Kross, Maruja Bogaard en Veanira Reed betreedt Tecla het podium bij het Avila Hotel. “Eerst was het de bedoeling dat ik het concert van Tania zou openen en dat vond ik echt al een hele eer. Ik heb niet veel van haar gezien, maar wat is heb gezien what a woman! Haar persoonlijkheid, haar charisma, ik vind haar een hele mooie vrouw en ik ben trots op alle getalenteerde Curaçaoënaars.”

Gevarieerde show met muzikale uitdagingen
Wat we precies van Tecla kunnen verwachten, wil de zanger nog niet verklappen: “Laat ik het zo zeggen, ik ga nét geen opera met Tania zingen.” Kross zal behalve haar eigen repertoire ook met de andere artiesten zingen en een stap zetten in de pop- en soulwereld. “Het wordt een erg gevarieerde show met muzikale uitdagingen. De avond wordt begeleidt door niemand minder dan Eric Calmes. Ik weet natuurlijk niet wat de toekomst brengt, maar 28 augustus wordt hoe dan ook een bijzondere avond, voor zowel mij als de rest.” Kaartjes voor het concert kosten 50 gulden (staanplaatsen) en aan de deur 75 gulden (zitplaatsen) en zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn, Bruna en het Avila Hotel.

www.versgeperst.com