• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Als zesjarig meisje liet ze haar vingers over de piano glijden, en ontdekte ze de liefde voor het instrument. Toen bleek dat Veanira eveneens een mooie stem had sloot ze zich aan bij het kerkkoor van de Methodist Church zodat iedereen van haar stem kon genieten.

Aanstaande dinsdag staat zangeres Veanira Reed op het podium tijdens het unieke concert “Tania Kross ft. Serious Talent” als onderdeel van het Curacao North Sea Jazz festival. Versgeperst.com wil graag meer weten over deze nachtegaal.

Piano en zang
“Toen ik later van kerk wisselde, ben ik eerst alleen piano gaan spelen. Langzaam ben ik ook gaan zingen tijdens het spelen. En dat doe ik eigenlijk nog steeds; elke zondag bij de Victory Outreach kerk.”

The Golden Voice
In mei maakte de zangwedstrijd ‘The Golden Voice’ haar tweede intrede en waren er audities voor talent op het eiland. Veanira hoorde van de wedstijd via haar telefoon. “Ik kreeg een ping van mijn vrienden die mij erover vertelden en zeiden dat ik mee moest doen. Ik had er nog nooit van gehoord dus had geen idee wat het was. Nadat ik het idee begreep heb ik mezelf direct opgegeven.” Veanira mocht na haar auditie door naar de eerste ronde, maar kwam door gebrek aan stemmen niet verder. “Toen ben ik mij volledig gaan richten op de zangwedstrijd ‘Kanto Pa Kòrsou’. Ineens kreeg ik een telefoontje dat de jury zo onder de indruk was dat ik een wildcard zou krijgen. Ik dacht bij mezelf: wat is een wildcard? Door die wildcard was ik weer helemaal in de race van ‘The Golden Voice’ en won ik uiteindelijk ook nog! Dat was op een vrijdagavond. Twee dagen later was de wedstrijd Kanto Pa Kòrsou, die ik ook nog eens won. Ik wist niet wat me overkwam en besefte dat ook niet echt. Naderhand kreeg ik er natuurlijk wel een lekker gevoel bij en dacht ik: ja ik kan het!”

‘Ik kan niet zonder muziek’
“Ik vind muziek ontzettend leuk en relaxing, ik kan mezelf uiten. Zonder muziek kan ik echt niet leven hoor! Anders wordt het zo saai. Ook als mijn stem niet goed is moet ik toch even achter de piano of zing ik gewoon toch. Het is een deel van mijn leven en het brengt mij tot rust.” Veanira wil met haar optredens vooral vreugde brengen. “Ik wil dat mensen een leuke avond hebben. Ik heb ook een aantal gospelliedjes geschreven. Na het optreden van het Curaçao North Sea Jazz Festival, ga ik alles opnemen. Mijn liedjes zijn heel divers; een aantal zijn gebaseerd op God, andere gaan weer over ervaringen die iemand of ikzelf heb meegemaakt.”

‘Fun to be around’
Wij willen meer van haar persoonlijkheid weten, dus als we haar vragen hoe goede vrienden haar omschrijven lacht ze en zegt: ‘Allereerst een meisje natuurlijk, duh! Altijd een beetje introvert en rustig. Een beetje verlegen maar als ik je eenmaal een beetje ken ben ik een open boek en kunnen we het vast goed met elkaar vinden. Fun to be around I guess!”

‘Via soul kan ik mij openstellen’
Qua muziek voelt Veanira zich voornamelijk thuis in de soul. “Ik heb ook een klik met gospel maar via soul kan ik mij echt openstellen. Ik kan dan beter overbrengen wat diep van binnen zit.” Als we haar de vraag stellen hoe zij haar toekomst ziet, antwoordt Veanira dat zij geen flauw idee heeft hoe die eruit zal zien. “Ik werk nu als docent met muziek aan mijn zijde. Ik denk dat muziek in de toekomst een groter deel van mijn leven zal worden. Ik weet eerlijk gezegd nog niet of het fulltime zal zijn, misschien als mijn cd uit is gebracht.”

‘Gewoon WOW’
Tijdens de show ‘Tania Kross ft. Serious Talent’ gaat Veanira een aantal solo nummers doen. Welke dat zijn wil ze natuurlijk nog niet verklappen. “Het is voor mij een hele nieuwe ervaring om met al deze artiesten op te treden, maar het voelt goed en ik heb er heel veel zin in. Iedereen zingt prachtig we hebben een fantastische band. Het blijft spannend en ik ben heel benieuwd naar de reacties vanuit het publiek na het optreden.” Als we Veanira vragen hoe ze het voor haar is om Met Tania Kross samen te werken antwoordt ze: ‘gewoon WOW! Met meer woorden kan ik het eigenlijk niet uitleggen’.

‘Het blijft spannend’
“Als ik aanstaande dinsdag word aangekondigd kan ik alleen maar denken: let’s do it! Ik ben uiteraard wel gewend om voor publiek te zingen dus nee, echt nerveus zal ik niet zijn. Maar het blijft spannend want het is een heel ander type show, een andere plek, veel professioneler dan gewoon een keer op zondag in mijn kerk.  Ik heb vertrouwen in mezelf en zeg altijd: God jij doet het, het komt goed. Ik doe alles wat ik kan en hij doet de rest.”

De show
Veanira Reed treedt aanstaande dinsdag op tijdens het bijzondere concert “Tania Kross ft. Serious Talent” als onderdeel van het Curacao North Sea Jazz festival. Ze deelt het podium eveneens met Tania Kross, Junior Tecla & Maruja Bogaard. Een band onderleiding van niemand minder dan Eric Calmes begeleid alle artiesten. Kaartjes voor het concert kosten 50 gulden (staanplaatsen) en aan de deur 75 gulden (zitplaatsen) en zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn, Bruna en het Avila Hotel.

www.versgeperst.com