• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Curaçao North Sea Jazz maakte twee jaar geleden haar intrede op ons eiland. Dit weekend staat alweer de derde editie voor de deur met grote namen op het programma. Maar wie zijn de mensen die achter dit evenement zitten? Versgeperst.com sprak met persvoorlichter Percy Pinedo.

Wij willen graag weten hoe het evenement hier naartoe is gekomen. “Dat is vanuit twee richtingen gekomen. Vanuit Nederland met North Sea Jazz organisator Mojo en zakenman Gregory Elias. Het is gaan leven en aan de hand daarvan zijn er gesprekken gestart. Met als resultaat dat we inmiddels de derde editie hebben georganiseerd.”

‘Het werd een succes’
“Wij wisten hoe groot het evenement is opgezet in Nederland, eerst in Den Haag en later in Rotterdam. Dus wisten wij dat het hier ook heel groot zou worden. We moesten toen afwegingen gaan maken, waar gaan we het doen, hoe groot gaat het worden en welke invulling moeten we eraan geven, meer Caribisch/Latijns enzovoorts. Dat waren de eerste gesprekken en het werd succesvol. Elias zei wel dat we voor de volgende editie meer sponsoren moesten zoeken. Hij zei dat hij het voortaan zou financieren via Fundashon Bon Intenshon.”

Flink gegroeid
“Inmiddels is het evenement flink gegroeid”, vertelt Pinedo verder. “We zijn gegroeid qua artiesten, organisatie en publiek en dat is een belangrijk teken voor ons geweest. In principe was het de bedoeling om dit drie jaar te doen maar daar is nog geen woord over gerept.” Pinedo zegt dat iemand met goed verstand maar een half woord nodig heeft. “Elias heeft via Bon Intenshon nu al 750.000 gulden geïnvesteerd in het verfraaien van de infrastructuur voor het festival. Als je zoveel geld investeert in een evenement dan wordt het heel moeilijk om te zeggen: we stoppen ermee. Maar ik moet er nog bij zeggen dat hij nog niet heeft bijgetekend.”

Artiesten
We vragen Pinedo hoe een line-up tot stand komt. “Meestal praten we met Mojo in Nederland, onze eigen mensen hier en we vragen ook aan media wat zij denken. Zo komen we aan een bepaalde line-up. Maar er zijn artiesten die wij allang wilden boeken, bijvoorbeeld Mana is één van de groepen die wij al wilden hebben vanaf de eerste editie. Dat geldt ook voor Carlos Santana, die twee deden zo moeilijk maar we hebben ze alsnog kunnen strikken voor deze editie. Er was één artiest waarbij het heel duidelijk was dat ze niet mee kon doen omdat ze hoogzwanger was, dat was Alicia Keys. Maar ze zei dat zodra ze was bevallen ze de eerstvolgende keer mee wil doen.” Pinedo vertelt dat ze nu al bezig zijn met de artiesten voor komend jaar. “Vorige week hebben we weer om de tafel gezeten en kwamen er weer namen naar boven. Het houdt je gewoon continu bezig.” Natuurlijk willen wij direct weten wie zij in gedachten hebben. Pinedo lacht: “Dat horen jullie echt pas volgend jaar.”

CNSJ
Het Curaçao North Sea Jazz vindt plaats op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september in het World Trade Center. Tickets kosten 354.90 gulden per dag en zijn verkrijgbaar via telefoonnummer 522-JAZZ, Mensing’s Caminada, Mobile Planet, Tik-Tak, 24 Uur Uit de Muur en via de website van Ticketmaster.

www.versgeperst.com