• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Drie jonge schrijftalenten vielen gisteren in de prijzen tijdens de uitreiking van Skibi kuenta den fakansi. De zeventienjarige Junailys Ellenburg scoorde de eerste plek met haar verhaal over studie en de toekomst ‘E miho desishon’ (de beste beslissing).

De tweede plek was voor de dertienjarige Femke Peereboom met haar verhaal over pesten ‘Mijn wraak zal zoet zijn’. De veertienjarige Sanne Peereboom won de derde prijs met haar verhaal ‘The danger in starting a fire’, dat wederom over pesten ging. Behalve de drie winnende verhalen, trok ook het verhaal van de elfjarige Celine Martis veel aandacht. In ‘Celine su eksperensia ku tentamentu’ beschrijft de jonge schrijfster haar eigen ervaringen met pesten.

Wedstrijd
Notabel organiseerde deze zomer voor de tweede keer ‘Skibi kuenta den fakansi’ (schrijf een verhaal in de vakantie). De competitie is bedoeld voor jongeren tussen de acht en achttien jaar. Deelnemers moesten een origineel verhaal schrijven tussen de 1000 en 1500 woorden dat overeenkwam met de leeftijd van de schrijver. De jongeren konden dit jaar kiezen tussen de onderwerpen pesten, mode en kleding of onderwijs en toekomst. De drie prijswinnaars hebben een bedrag van 500, 300 en 200 gulden mee naar huis genomen.

De jury bestaande uit leraar/advocaat Carlene Peterson, journalist Nelly Rosa en schrijver Roel Jungslager met de prijswinnaars

2 reacties op “Jonge schrijvers vallen in de prijzen”

  1. Goed initiatief!

  2. Pabien en blijven schrijven 🙂