• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het aftellen is begonnen. Over drie weken barst het Curaçao North Sea Jazz los op het eiland. Wereldberoemde, regionale en lokale artiesten zullen zorgen voor onvergetelijke dagen. Versgeperst.com neemt de muzikanten stuk voor stuk met je door. Deze week: India.Arie.

De 37-jarige India.Arie (India Aria Simpson) komt uit Denver en is een Afro-Amerikaanse neo-soul- en R&B-zangeres, tekstschrijfster en gitariste. Op jonge leeftijd komt ze al in aanraking met muziek via haar ouders. Haar moeder Joyce Simpson is een zangeres geweest en verzorgt nu de styling voor India. De vader van India is de voormalig topbasketballer Ralph Simpson.

Gitaar
Op school in haar geboorteplaats Denver leert ze diverse muziekinstrumenten bespelen. Op het moment dat ze de gitaar in handen neemt tijdens haar studententijd in Savannah, begint India met schrijven en optreden. In 2001 brengt ze haar eerste album Acoustic Soul uit en trekt alle soorten luisteraars aan. Het album stijgt binnen een week in de Billboard top tien van meest verkochte albums. Na zes weken is Acoustic Soul al goed voor goud en dat zonder de hulp van radiostations. Eind 2001 zijn er meer dan één miljoen exemplaren over de toonbank gegaan en in januari 2004 krijgt India zeven Grammy nominaties. Uiteindelijk sleept ze geen grammy in de wacht maar haar muziek vormt een duidelijke inspiratiebron en boodschap voor haar fans.


Wijzer
Met het album Voyage To India dat in 2002 uitkomt, neemt de zangeres weer plaats in de hitlijsten. “Met het schrijven van nummers leer ik mezelf kennen. Het lijkt alsof ik woorden opvang die niet afkomstig zijn van mezelf, ze lijken veel wijzer dan ik ben!”, zijn woorden van India. De talentvolle soul-zangeres bewijst daarmee weer dat ze miljoenen harten kan raken en wint dit keer twee Grammy Awards. De soul-zangeres brengt in 2006 haar derde album uit genaamd Testimony: vol.1: Life & Relationship. Het album wordt door zowel kritici als fans zeer goed onthaald en komt in de Verenigde Staten direct op de eerste plek in de Billboard top 100. “I Am Not My Hair” is de meest succesvolle release van dit album.

Musiq Soulchild en Sade
Begin 2009 brengt ze haar nieuwste album Testimony: vol.2: Love & Politics uit. Op dit album staan onder meer de singles ‘Therapy’ en ‘Chocolate High’, een duet met Musiq Soulchild welke een bescheiden hit wordt. Ook neemt ze voor dit album een cover op van het nummer ‘Pearls’ dat van zangeres Sade is. Voor haar vertolking wint India.Arie op 31 januari 2010 een Grammy Award voor Best Urban Alternative Performance.

Optreden India.Arie
Op de tweede dag van het Curaçao North Sea Jazz Festival staat soul-zangeres India.Arie op het podium. Tickets kosten 354.90 gulden en zijn verkrijgbaar via telefoonnummer 522-JAZZ, Mensing’s Caminada, Mobile Planet, Tik-Tak, 24 Uur Uit de Muur en via de website van Ticketmaster.

www.versgeperst.com