• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een eiland met honderden kleuren, geuren en mensen met ieder hun eigen ‘way of life’. Regelmatig brengt Versgeperst.com iets op het eiland onder de aandacht. Dit keer brachten wij een bezoek aan Parke Tropikal en spraken meteen over de uitbreidingsplannen.

 
“In totaal is er twaalf hectare grond, maar we gebruiken maar twee”, vertelt park manager Hubert Isenia. Isenia is sinds mei manager en heeft veel plannen voor de Zoo. “We mogen geen entree vragen en de subsidie van de overheid is geen vetpot. We hopen dus op sponsoren en vrijwilligers.”

Kabouterbos
Het is de bedoeling dat Parke Tropikal en het Kabouterbos flink worden uitgebreid. Het Kabouterbos wordt een recreatiegebied waar gesport kan worden (kajakken, lopen of fietsen) en feestjes kunnen worden gehouden. Ook komt er een parcours voor paarden en lodges om te verhuren.

Dierentuin
De dierentuin zelf krijgt ook een totaal ander uiterlijk. Werelddelen zullen nagebootst worden zodat de dieren in een natuurlijk omgeving leven in plaats van kooien. Op verschillende hoogtes worden uitkijkpunten gemaakt om de dieren te bekijken en er komen kunstbomen waar de inheemse vogels hun nest kunnen bouwen.

Vrijwilligers
“We willen ‘self substainable’ worden”, gaat Isenia verder. “Een betere habitat creëren voor de dieren, educatieve programma’s opzetten en dan ook lid worden van de World Association of Zoos and Aquariums (WAZA). Hierdoor kunnen we wereldwijd gaan samenwerken met dierentuinen.” Het plan voor Parke Tropikal gaat zeker vijf jaar duren. “We willen een vrijwilligersprogramma opzetten om het waar te maken. Wie wil er nu niet vrijwillig met deze dieren werken?”

7 reacties op “Vers@ Parke Tropikal”

 1. 30 jaar geleden was het in Artis ook een treurige bedoening.
  En nog is het niet helemaal top.
  ik vind ook dat er een andere manier gevonden moet worden om dieren ten toon te stellen.
  misschien met beeld schermen en spannende documantaires van de dieren in hun eigen omgeving
  De dieren die er nu nog zitten goed verzorgen en geen nieuwe dieren in kooitjes stoppen.
  voor de vogels is het ook vaak een triest gezicht ze in een kooitje te zien zitten.

 2. Volwassenen: 20 piek entree
  Kinderen: 10 piek entree
  Groepen krijgen korting

  Gebruik vervolgens ALSJEBLIEFT dat geld voor een mooie park voor deze arme dieren. Ik weet dat het Nederlandse Burgers’ Zoo waarschijnlijk niet haalbaar is, maar alsjeblieft, houd DAT aan als streven voor een mooi en ruim park voor jullie dieren.

 3. Het is een zeer treurig belevenis een bezoek brengen aan de dierentuin. Arme dieren wat een afgang! Kleine kooien, eenzaam in een hokje, leeuw dat stoornissen vertoont (verveling?) vogels met kapotte snavels, etc…
  Waar blijft het bestuur die voor de zorg en welzijn van de dieren zo verantwoordelijk is?

  Ben er 2 keer op bezoek gewest, helaas beide keren was het een teleur stelling.
  Ben bereid entree te betalen als dit bijdraagd aan het verbeteren van het “park” en beter huisvesting en verzorging van de dieren.

 4. mooie plannen.
  op Curacao is bijna niks voor kinderen (behalve zwemmen en bij de mac. donald of burger king spelen).
  ik wil best entree betalen voor onderhoud van dieren en park.

 5. Je kan wel zien dat het park wel wat is opgeknapt in de loop van de jaren, maar toch kan het nog veel beter! ik wil best een kleine bijdrage doneren bij de ingang als ik het parkje bezoekt als het daadwerkelijk netjes en opgeknapt is.

  Wel verbaasd het me toch ook elke keer dat ik een klein bezoekje breng, hoe het aapje enthousiast is als ik hem een bezoekje kom brengen.
  Dit aapje word totaal verwaarloosd, en zit helemaal alleen in een grote kooi, en als er een verzorger komt schreeuwt hij alles bij elkaar en word agressief terwijl hij bij mij rustig is… Wat betekend dat? Het is dan ook echt zo zielig!

  Wat ook jammer is , dat vele toeriste dit dierentuin niet eens kennen?
  Geloof wel dat vele mensen erop af zullen knappen hoe het er nu bij ligt, maar je kan hier best wel iets leuks mee doen voor de toeriste met kinderen.

 6. Parke tropical heeft nooit 12 hectare beslagen. Uitbreidingsplannen zonder goede financiering voor met name onderhoud is natuurlijk onzin. Eerbiedig om te beginnene erste maar eens het parkgebied dat daar ligt. Dat kan niet meer druk, vervuiling, en verhardign verdragen.

 7. Mooi dat men het beter wil maken. Mijn kinderen willen nooit gaan omdat ze al die dieren zielig vinden. Die kleine kooitjes, dieren in hun eentje omdat de rest dood is gegaan, de leeuw die rondjes loopt uit verveling of misschien gek is geworden. Kan met het geld van sponsors niet worden gezorgd dat de wilde dieren terug gaan naar opvangprogramma’s bv in Afrika waar ze daar ervaring mee hebben? Dan kunnen we hier een mooie dierentuin hebben die diervriendelijk is met kleine dieren.