CURAÇAO – Het aftellen is begonnen. Over drie weken barst het Curaçao North Sea Jazz los op het eiland. Wereldberoemde, regionale en lokale artiesten zullen zorgen voor onvergetelijke dagen. Versgeperst.com neemt de muzikanten stuk voor stuk met je door. Deze week: Jill Scott.

Jill Scott is een Amerikaanse R&B-, soul- en jazzzangeres, songwriter, actrice en dichteres. Ze is op 4 april 1972 is geboren in Philadelphia, waar ze als enig kind door haar moeder Joyce Scott is opgevoed.

Spoken word artist
Voordat de veelzijdige artiest bekend werd in de muziekwereld heeft ze verschillende bijbaantjes gehad. Zo was ze verkoopster in een ijssalon en op een bouwplaats. Haar carrière begon als ‘spoken word artist’, met haar eigen werk. Daar werd ze ontdekt door The Roots-drummer Ahmir Thompson. Hij nodigde haar uit om samen met zijn band een nummer op te nemen.

31 augustus
Na de samenwerking met The Roots werkte de zangeres met Eric Benet, Will Smith en Common. Haar debuut-cd Who Is Jill Scott? Words And Sounds Vol. 1 werd één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de soul van tegenwoordig. Dit jaar staat de soulzangeres op het Curaçao North Sea Jazz. Vrijdag 31 augustus treed ze tussen 20.30 en 21.45 uur op op het podium van Sir Duke op Curaçao.

www.versgeperst.com