• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Regen of zonneschijn, in Rotterdam is het vandaag feest. De 28e editie van het Zomercarnaval paradeert vol pracht en praal door de straten van de stad, één van drukst bezochte zomerevenementen. Gisteren kregen treinreizigers op het Centraal Station in de Maasstad een voorproefje tijdens de Battle of the Drums.

Daar presenteerden zich onder anderen de zes queens van het Zomercarnaval. Hoofdqueen van het evenement is dit jaar de 22-jarige Arubaanse Joanne Lopes uit Amsterdam. Zij voert de straatparade aan met haar groep Kingdoms Under The Sun.

Optocht
De 2,5 kilometer lange optocht voert door de binnenstad en zorgt voor een waar tropisch feest met praalwagens en carnavalsgroepen. De parade is om 13.00 uur (Nederlandse tijd) gestart bij de Boompjes aan de voet van de Erasmusbrug. Daarna voert de optocht door de hele binnenstad en eindigt om 18.30 uur (Nederlandse tijd).

© ANP, alle rechten voorbehouden

5 reacties op “Zomercarnaval barst weer los in Rotterdam”

 1. @Pukkie “heel vervelend dat er zoveel makambamba’s in de stad waren”??
  Hoe weet jij dat, of woon je NL? Ik persoonlijk was er wel mét een boel Nederlandse vrienden, buren en collega’s. We hebben het zeeeer gezellig gehad. Wel profiteren van NL maar ook afgeven? Maak je bekend, ik ben september weer thuis, na 3 jaar gestudeerd te hebben aan het Erasmus, praten we verder. Wat doe jij voor onze, beter, De Samenleving?! Ik ben NL dankbaar voor de kansen die mij geboden zijn, kom nu weer terug, om te werken, iig proberen werk te krijgen. En het carnaval….. een cultureel evenement waar je U tegen kan zeggen, vinden ook de vele buitenlandse groepen die dit jaar meeliepen–> Colombia, Aruba enz.. het lijkt niet op ons carnaval maar wat geeft het, het gaat om de lol en de verbroedering, woorden die jij niet kent blijkbaar!

 2. Heel vervelend ook dat er zoveel makamba’s in de stad waren.

 3. Louise een beetje puberale reactie van je.
  lijkt wel of je jaloers bent???of gewoon haartdragend naar NL.

  Het is namelijk een heel positef gebeuren, een hoop antillianen komen meestal met slechte zaken in het nieuws en nu zijn de antillianen positief in het nieuws.
  Lijkt me toch alleen maar goed….?????!!!!!

 4. @ louisa. Kritiek is goed mits opbouwend en doe er dan wat aan. Cultureel blijft het wat je er verder ook van vindt. Het zal de organisatie een worst zijn of ene enkele louisa moppert met 800.000 bezoekers. Denk je ook niet?

 5. triest om te zien hoe de ARUBA/ANTILLIAANSE carnaval, die vanaf 1982 is begonnen
  in UTRECHT, daarna door een HOLLANDER, verschrikkelijk was bestolen van hun geld bij het slotbal van eind 1985, is overgenomen in ROTTERDAM , nu zo slordig wordt,
  georganiseerd. Ik hoop van harte dat zij het nooit meer ANTILLIAAN/ARUBAANS KARNAVAL noemen. DIT IS EEN BELEDIGING voor het ARUBAANS/ANTILLIAANSE karnaval. Het is ONE BIG BUSSINESS. geen CULTUREEL. evenement. Kijk maar naar de wagens van de muziekgroepen, geen gezicht.
  In de 20 jaar bezig en de wagens zijn vies slordig, geen genoeg aandacht, geen verzorging