• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het kabinet van de gevolmachtigde minister van Curaçao is de komende weken gekleurd door een expositie van kunstenaars van Patrick Mezas en Vincent ‘Vince’ Jong Tjien Fa. De Curaçaose Mezas heeft een passie voor beeldende kunst en de Surinaamse Jong Tjien Fa laat zich inspireren door de mens.

Na jarenlang in de horeca te hebben gezeten besloot de 58-jarige Mezas in 2000 zijn bedrijven te verkopen en zich helemaal te gaan richten op zijn passie: beeldende kunst. Portretten (bustes) van chamotte klei hebben de voorkeur van de kunstenaar. Daarnaast is Mezas ook maker van dieren en stripfiguren in opdracht.

Mensen
De 40-jarige Jong Tjien Fa schildert de mens. Gezichten, soms hele lichamen, vertaald in eigenzinnige kleuren en versierd met zelf bedachte en bestaande patronen. Jong Tjien Fa, put veel inspiratie uit zijn jeugdjaren in Suriname, Sint Maarten en Curaçao en uit zijn leven als student en huisarts in Nederland.

Boekpresentatie
Tijdens de opening van de expositie die onlangs plaatsvond, werd ook het nieuwe boek, Antepasado di Futuro, van Felix de Rooy gepresenteerd. De Rooy is een veelzijdige man en dat is ook wel terug te zien in de beroepen die hij uitoefent. De auteur is ook visueel artiest, film en theaterregisseur en tentoonstelling curator.

Traktatie
Tot slot werden de bezoekers getrakteerd op een optreden van de zanger Zanillya Farrell. Farrell is de dochter van de overleden Arubaanse zanger Bobby Farrell en voormalig Joegoslavische fotomodel Yasmina Ayad-Saban. De expositie Mezas en Vince zal tot 24 augustus van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren te bezichtigen zijn op het kabinet van de gevolmachtigde minister van Curaçao aan de Badhuisweg 175 te Den Haag.

www.versgeperst.com