• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Om 06:35 uur (Nederlandse tijd) arriveerde de grootste groep bursalen in Nederland. “De studenten waren moe van de lange vlucht, maar ze zijn blij en zitten vol met verwachtingen”, vertelt interim-manager Sislyn Daantji van Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) in Nederland.

“Vandaag gaan de studenten allemaal naar hun woonstad. Daar worden de studenten opgewacht door een mentor van de begeleidingscommissie van SSC”, vertelt de interim-manager. Elke mentor krijg een groep van ongeveer 25 bursalen, die ze naar hun kamer begeleid. Daar worden de contracten getekend. Ook is het de bedoeling dat iedereen zich vandaag of morgen bij de gemeente gaat inschrijven.

Peptalk
De hele week is er een speciaal programma voor de bursalen. Deze is per stad anders. Zo vertelt Daantji: “Ze krijgen om te beginnen een peptalk en dan gaan we van start met het opvangprogramma. Ze gaan naar IKEA om linnengoed aan te schaffen, de stad leren kennen en nog veel meer leuke dingen.”

6 reacties op “‘Bursalen vol verwachtingen gearriveerd’”

 1. Wel de studie in de daarvoor gestelde tijd doen, want anders krijg je een langstudeerboete aan je broek.

 2. @ Jan. Met alleen Papiaments kom je niet ver in de wereld, althans niet verder dan het geleuter van Hermin Wiels. Het zou verstandig zijn als in het onderwijs hier Spaans en Engels opgenomen zouden worden. De verstandige ouders die dat willen / kunnen, sturen hun kinderen nu ook naar meertalige scholen. Helaas waar, maar met Nederlands kom je ook verder in de wereld dan met een afleiding van het lokale dialect van Kaapverdie.
  In mijn schooltijd kregen we op de middelbare school in Nederland, behalve Nederlands ook Frans, Duits en Engels. Zelf aangevuld met wat Spaans Daar heb ik mijn hele leven al veel plezier van gehad.

 3. Hoe moet dat over pakweg 10 jaar, wanneer de kinderen op Curacao de Nederlandse taal niet meer machtig zullen zijn ??

  Venezuela….als alternatief misschien !!….., of krijgen ze tegen die tijd dagelijks bijles van hun ouders ???

 4. Peptalk is zeker op zijn plaats, jullie hebben het hard nodig! Vreemde land, koud, ver van je familie alles is anders. Veel Succes!

 5. Gelukkig studeren de kinderen van Wiels gewoon in Curacao en niet in dat racistische en koloniale land Nederland!

 6. Merkwaardig : die makamba’s (hier en daar) zijn toch zo’n “vreselijk volk, ja toch”? Maar er toch gaan studeren? Onlogisch maar in de ogen van deze (straks of nù al wijze) studiebollen gelùkkig (!) wel logisch ……. Pak die kans en heel veel succes in jouw toekomstige carrière!