• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – 160 bursalen vertrokken vandaag naar Nederland. Op Hato waren vrienden, familie en kennissen bijeengekomen om de aankomende studenten uit te zwaaien. In totaal gaan er 297 bursalen naar Nederland. Gisteren vertrokken er 24, morgen zullen de laatste 109 bursalen naar Nederland vliegen.

Afscheid nemen
Ook al hebben alle bursalen zich lang op deze dag kunnen voorbereiden, het blijft een spannende dag. De meeste opleidingen duren vier jaar en dan komt toch het moment dat je afscheid moet nemen van je trouwe omgeving, familie, vrienden, kennissen en natuurlijk ons mooie eiland.

Geknuffeld, gekust, gelachen en gehuild
Er werd veel geknuffeld, gekust, gelachen en gehuild. Nog een laatste foto samen en dan is het echt tijd om te gaan. De laatste minuten op Curaçao zijn aangebroken voodat het eiland voorlopig wordt ingeruild voor Nederland.

 

3 reacties op “Tijd om te gaan voor bursalen”

 1. @Jan,

  Heb jij een bron vermelding omtrent deze statistieken? Of weer te weinig aandacht thuis?

 2. 160 bursalen, de statistieken leren ons dat daarvan slechts 60 hun diploma zullen halen en 110 de door hun studie opgebouwde studieschuld niet zullen terugbetalen.

  Want het geld voor de aflossingen wordt uitgegeven aan ipods, ipads en iphones.

 3. 297 x 2 = 594 ouders
  297 x 4 = 1188 grootouders

  Sowieso dus 1782 mensen die niet op de PS stemmen?
  Ja misschien zijn er wel wat alleenstaande moeders (om opmerkingen voor te zijn) en misschien heeft niet iedereen meer alle grootouders, maar er waren meerdere familieleden aanwezig, dus het zou meer dan de 1782 (meer dan 1% van de totale bevolking) moeten zijn.

  Mooi gegeven.. 🙂