• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het grootste multiculturele festival van Europa gaat morgen voor de 37ste keer van start in het Bijlmerpark te Amsterdam. Vijf weekenden lang kunnen bezoekers tijdens het Kwakoe Zomerfestival de cultuur opsnuiven van verschillende landen zoals Suriname, Afrika en Curaçao.

Tijdens het festival is er een cultuurtent op het Afrikaanse eiland. Op het jongereneiland zullen er diverse optredens van artiesten te zien zijn en worden er verschillende activiteiten voor de jeugd georganiseerd.

Activiteiten
Daarnaast wordt er een Little Miss Kwakoe verkiezing gehouden, wordt de literatuurprijs uitgereikt en zijn er diverse lezingen. Maar daar blijft het zeker niet bij. Ook de voetballiefhebbers komen tijdens dit festival aan hun trekken. Kwakoe was in eerste instantie een voetbalcompetitie dat in de loop van de jaren is uitgegroeid tot een groot multicultureel festival. Ook dit jaar wordt er weer stevig een balletje getrapt. De voetbalcompetitie vindt plaats in het stadion van Zuidoost United dat naast het Bijlmerpark ligt.

Wereldkeuken
De geuren uit de verschillende keukens zullen zeker niet aan je neus voorbij gaan. Verschillende tentjes met versnaperingen uit onder andere de Caribische, Surinaamse en Afrikaanse keuken worden uitgestalt en zullen menig smaakpupillen doen verrassen. Het festival begint morgen het Bijlmerpark en duurt vijf weekenden. 19 augustus sluit het festival haar deur en zegt haar bezoekers gedag.

www.versgeperst.com