• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO — Stichting Dierenbescherming Curaçao organiseert drie opeenvolgende weekeinden acties in wijken, waarbij honden en katten gratis gesteriliseerd kunnen worden. De reden hiervan is om een teveel aan huisdieren op ons eiland te voorkomen.

 
In de afgelopen drie jaar heeft Stichting Dierenbescherming Curaçao al meer dan 3000 dieren gratis kunnen laten steriliseren. Niet-gesteriliseerde dieren kunnen binnen een paar jaar tijd voor duizenden honden en katten aan nageslacht zorgen. Voor al deze dieren is geen plaats op Curaçao. Om te voorkomen dat ze in de mondi worden gedumpt of op straat belanden, en omdat het dierenasiel ook niet onbeperkt dieren kan opnemen, kiest Stichting Dierenbescherming Curaçao voor preventie door deze sterilisatieacties.

Data en plaatsen
Na de sterilisatie behandeling kunnen de dieren geen puppies of kittens meer verwekken. Boca Sami is als eerste aan de beurt op zaterdag 28 en zondag 29 juli. Dit gebeurt vanaf de locatie waar duikschool Wederfoort is gevestigd. Op zaterdag 4 en zondag 5 augustus worden dieren in de wijk Tera Kòrá geholpen en op zaterdag 11 en zondag 12 augustus is de wijk Montaña aan de beurt.

Contact
Er zijn verschillende dierenartsen die hun medewerking verlenen aan dit project. Daarnaast zijn er ook vrijwilligers van de stichting aanwezig om verdere informatie te geven over de behandeling van andere ziektes die de dieren kunnen oplopen, zoals schurft, wormen of teken. Wie zijn hond of kat wil laten steriliseren kan contact opnemen met het dierenasiel (465-4300), Ivette (517- 8624) of duikschool Wederfoort (516-0569).

2 reacties op “Gratis sterilisaties honden en katten”

  1. Uit het feit dat door de Curaçaose gemeenschap zo zorgvuldig met dieren wordt omgegaan, blijkt een hoog beschavingsniveau.

  2. Uitstekend initiatief van de dierenbescherming.
    Dank ook aan de dierenartsen die dit mogelijk maken.