• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het aftellen is begonnen. Over zes weken barst het Curaçao North Sea Jazz los op het eiland. Wereldberoemde, regionale en lokale artiesten zullen zorgen voor onvergetelijke dagen. Versgeperst.com neemt de muzikanten stuk voor stuk met je door. Deze week: Marcus Miller en Ruben Blades.

Marcus Miller is 53 jaar geleden in Brooklyn geboren. Hij is een Amerikaanse producer en jazz componist. Daarnaast speelt hij ook piano, basklarinet en sopraansaxofoon. Al op dertienjarige leeftijd was Miller een grote muziekliefhebber. Zo speelde hij piano, klarinet en basgitaar. Ook begon hij op die leeftijd al met het maken van composities. Op zijn vijftiende speelde Miller al met diverse bandjes in New York. In de jaren daarna werkte hij als sessiemuzikant voor grootheden als Aretha Franklin, Roberta Flack, Grover Washington Jr. en David Sanborn.

524 projecten
De Amerikaanse producer verscheen op meer dan 400 platen en werkte samen met onder andere Joe Sample, McCoy Tyner, Elton John, Bryan Ferry, Jay-Z en LL Cool J. Daarnaast werkte hij in totaal mee aan meer dan 524 projecten waaronder zijn eigen productie. Miller heeft samen met zijn vrouw Brenda vier kinderen. Twee dochters en twee zonen. Miller staat zaterdag 1 september op het podium van het WTC.


Ruben Blades
Ruben Blades is een Panamese salsa zanger, songwriter, acteur en politicus. Blades werd geboren in Panama City en is de zoon van Ruben Dario Blades en de Cubaanse muzikant en actrice Anoland Diaz. De zanger heeft veel hits op zijn naam staan, zoals ‘Patria’ die uitgroeide tot het officieuze volkslied van Panama.

Postkamer
In de jaren 70’ verhuisde Blades naar New York, waar hij op de postkamer van Fania Records terechtkwam. Ondertussen schreef hij liedjes en werkte hij samen met artiesten als Ray Barretto en Larry Harlow. Blades is inmiddels getrouwd met zangeres Luba Mason.

Presidentschap
In 1994 deed Blades mee aan de verkiezingen om de nieuwe Panamese president te worden. Hij slaagde erin om achttien procent van de stemmen te krijgen, maar won de verkiezingen niet. In september 2004 werd de zanger door de Panamese president Martín Torrijos benoemd tot minister van Toerisme voor een termijn van vijf jaar. Blades staat vrijdag 31 augustus op het podium.

http://www.youtube.com/watch?v=0PqX3L5Am_8

www.versgeperst.com