CURAÇAO – De rappers Teddo Juice en Mega Master van de groep K-Liber 4 Life hebben woensdag in het radioprogramma FunX bekendgemaakt dat Pugistix, derde lid van de trio, de groep heeft verlaten. Pugistix zegt tegenover Versgeperst.com echter van niets te weten.

Pugistix heeft het nieuws pas woensdag gehoord nadat Versgeperst.com hem hierover belde. “Ik vind dit een heel goedkope manier, maar er zit meer achter”, zegt Pugistix. “Ik ben nu een jaar op Curaçao en heb hen maar vier keer gesproken. Als ze hier altijd zo over hebben gedacht, dan hadden ze dat al een jaar geleden tegen mij moeten zeggen.”

Dagelijks contact
Pugistix zegt dat toen hij nog in Nederland was, hij dagelijks contact had met de andere twee mannen. “Voor een 38+ club is dit erg kinderachtig, volwassen mensen lossen dingen op. Maar als dit is wat ze hebben besloten dan ga ik dat niet forceren. Ik had gehoopt dat ik dit nooit hoefde te zeggen en het klinkt ook arrogant, maar de refreinen en muziek van onze hits zijn door mij gemaakt.”

Drie is beter dan twee
Volgens Pugistix rommelde het al langer binnen de groep. “Ik ben naar Nederland gekomen met een missie en dat is studeren en weer terugkeren naar mijn eiland om een steentje bij te dragen. Toen ik eenmaal het besluit had genomen om terug te gaan, heb ik voorgesteld om een nieuwe derde lid te zoeken. Drie is altijd beter dan twee. Ik zou hier op Curaçao dan verder gaan met mijn taak en dat is de muziek maken en afmixen. Hierdoor zou de groep een voet hebben in Nederland en op Curaçao.”

Optredens K-Liber 4 Life
Ondanks dat Pugistix op Curaçao woont en de andere twee in Nederland, zijn er op het eiland wel optredens van K-Liber 4 Life die alleen worden gedaan door Pugistix. “Dit was eerst niet de bedoeling maar de jongens kwamen bepaalde afspraken niet na en toen heb ik besloten om gewoon te gaan optreden. Ik ga mijn investering niet zomaar weggeven.” De rapper heeft het over een album dat vorig jaar november zou uitkomen. “We zouden met een Papiamentstalig album komen, dat hadden we besloten toen ik nog in Nederland was. Toen ik hier was kreeg ik het materiaal toegestuurd om het af te mixen, maar toen ik het hoorde was het gewoon niet goed. Het niveau op muziekgebied is op Curaçao de laatste jaren enorm gestegen. Ik dacht bij mezelf: ‘dit ga ik niet doen want anders zetten we onszelf voor schut’. Wij zijn voor veel jongens van hier een voorbeeld geweest en dan kan je niet met iets slechts komen. Maar zij dachten daar anders over. Zij zeiden toen dat ze mij geen toeslag meer zouden betalen voor onze hits. Reden voor mij om hier in mijn eentje als K-liber 4 Life op te treden. Ze hadden mij toch kunnen bellen en kunnen zeggen hoe zij erover dachten? In plaats van een mail te sturen dat ze stoppen met betalen. Ik blijf optreden als K-Liber 4 Life, daar heb ik recht op.”

Last in, first out
Pugistix is zeventien jaar geleden als laatste lid bij de groep gekomen. “Blijkbaar is het ‘last in, first out’.” Op de vraag of hij vindt dat hij nog steeds K-liber 4 Life is, zegt Pugistix dat de muziek voor zich spreekt. “Van onze hits, zoals Viben, Magnifico en Loungen, heb ik 80 procent bedacht. Maar laat één ding duidelijk zijn, ik zat in deze groep met mijn hart en niet met mijn portemonnee. We zijn in een studentenkamer met nul gestart en zijn samen groot geworden. Het waren mijn vrienden.”

Kinderachtig
K-Liber 4 Life heeft vorige maand een clip van het nummer ‘Kontje naar voren’ uitgebracht met Jandino Asporaat. “Jandino kwam met het idee en wij hebben samen het concept bedacht. Ik was wel al hier maar heb mijn stukje geschreven en ingezongen. Later zeiden Teddo en Mega dat ze een clip wilden opnemen, maar dat ging niet omdat ik er niet was. Ze vroegen mij om mijn stuk eruit te halen en dat begreep ik volkomen. Maar toen kwam het nummer uit en hoorde ik Mega mijn stuk rappen waarvan twee worden waren veranderd. Dat is gewoon kinderachtig, ze hadden mij kunnen zeggen dat ze het wilden gebruiken maar dat Mega het ging doen. Ik zou daar geen problemen mee hebben en direct ja zeggen.”

Vriendenclub
Pugistix zegt dat hij hier op Curaçao nog steeds zal optreden als K-Liber 4 Life, maar geen nieuwe nummers onder deze naam uitbrengt. “Ik kan ook geboekt worden als K-Liber 4 Life. Ik zal alleen niet meer met de jongens samenwerken, dat hoeft voor mij niet meer, want ik werk niet op deze manier. Mocht het nog goedkomen tussen ons dan wil ik alleen verder gaan als vrienden. Ik zal zelfs met ze optreden mochten ze dat vragen. Als ik vijftien jaar geleden in een glazen bol had kunnen kijken dan was ik tien jaar geleden naar Curaçao vertrokken. De reden dat ik vorig jaar pas ben gekomen was om de groep, want we waren een vriendenclub.” Desondanks deze situatie promoot Pugistix het nieuwe album dat Teddo en Mega 28 juli gaan uitbrengen. De twee hebben een nieuwe formule bedacht en met zijn tweeën een aantal nummer gemaakt. “Het album heet ‘Bubbling Trug’ en ik wens ze veel succes verder.” Teddo heeft aan Versgeperst.com laten weten dat hij pas eind juli hierop wil reageren.

1 reactie op “‘O, ben ik uit K-Liber 4 Life gestapt?’”

  1. He wat jammer dat dit zo gelopen is. Ik ken jullie van af het begin voor de bekendheid in Amstelveen. Zonde van een jarenlange vriendschap.