• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Notabel organiseert deze zomer voor de tweede keer ‘Skibi kuenta den fakansi’ (schrijf een verhaal in de vakantie). Dit is een competitie voor jongeren tussen de acht en achttien jaar. Deelnemers moeten een verhaal schrijven van minimaal 1000 woorden en maximaal 1500 woorden.

 
De voorwaarde van het verhaal is dat het origineel is en overeenkomt met de leeftijd van de schrijver. Schrijvers kunnen kiezen uit drie verschillende onderwerpen: pesten, mode en kleding of onderwijs en toekomst. De verhalen mogen in het Papiaments, Engels, Spaans of Nederlands worden ingeleverd. Natabel wil jongeren op deze manier aanmoedigen om te lezen en hun gedachten op papier te zetten. De deelnemer met het winnende verhaal kan een geldprijs winnen. Er zijn in totaal drie geldprijzen te winnen.

Tot en met 31 juli
Verhalen kunnen tot en met 31 juli worden opgestuurd naar fundashonkonsiente@gmail.com. Vermeld altijd je naam, geboortedatum, land van geboorte, land waar je woont, nationaliteit, school en in welke klas je zit. Kinderen die jonger dan achttien zijn en mee willen doen aan de wedstrijd moeten toestemming van hun ouders of voogd hebben. Het is namelijk ook verplicht om de naam, geboortedatum en identiteitsnummer van je ouders of voogd te vermelden.

Jury
De jury zal de inhoud beoordelen op spelling en grammatica. Ook kijkt zij naar de mate waarin de schrijver in staat is om de lezer te boeien met het verhaal. Een team van drie onafhankelijke juryleden gaan de verhalen beoordelen. De winnaar worden op 10 augustus bekend gemaakt via Radio Voz di Bonaire om 10.30 uur. De prijsuitreiking is op 12 augustus in Curaçao tijdens de wekelijks lezing in Bright World Park tussen 16 en 17.30 uur.

www.versgeperst.com