• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Heineken Regatta 2013 krijgt waarschijnlijk een Tumba-tintje volgend jaar. Dat zegt Herman Harms, commercieel manager bij Distribier en verantwoordelijk voor de organisatie van het event. De twee festivals vallen samen, iets wat ontevredenheid opwekte bij Asosiashon di Músiko (AMAK).

De organisatie van de Heineken Regatta heeft het zeilevenement verplaatst naar eind januari volgend jaar, omdat de normale datum in november voor problemen zorgde. “Op Curaçao zitten we met het orkaanseizoen, waardoor we steeds meer twijfels kregen of we de zeilwedstrijd wel konden blijven organiseren in deze maand”, vertelt Harms aan Versgeperst.com.

Internationale kaart
Maar de mededeling van de nieuwe data, viel AMAK in het verkeerde keelgat. “AMAK staat onder geen enkele omstandigheid toe dat tijdens de dagen van het festival di Tumba andere activiteiten worden georganiseerd, die de enige culturele muzikale activiteit die over is op Curaçao, zal raken”, zei Manfred Gomes, directeur van AMAK. Volgens Harms is er geen reden voor paniek. “Ik heb vanochtend een uitgebreid gesprek gehad met meneer Gomes en uitgelegd dat het juist onze bedoeling is om de regatta en het lokale Tumbafestival op de internationale kaart te zetten.”

Toeristen
Volgens Harms zal in januari het eiland volstromen met toeristen, die de regatta komen bezoeken. “Als de Rei di Tumba 2013 op de regatta een geweldig optreden geeft, maken de toeristen kennis met tumba en stimuleren wij ze om het carnaval op Curaçao mee te maken.” Carnaval volgt gelijk na het Tumbafestival. De plannen staan nog niet in de steigers, maar de organisatie zal volgens Harms regelmatig met AMAK en Fudeka om de tafel gaan zitten om de plannen uit te werken.

4 reacties op “‘Heineken Regatta en Tumba Festival integreren’”

  1. Regatta en Tumba trekken een ander publiek. Lijkt me niet dat ze van elkaar last zullen hebben

  2. Om onze cultuur te beschermen moeten we daar ook de 80/20 gaan invoeren. Max 20% van de deelnemers mag van buitenlandse komaf zijn.

  3. Is Harms wel op de hoogte dat fudeka niet meer belast is met de organisatie van het carnaval hier? Hij mag beter met agkk om de tafel gaan zitten.

  4. Nou, nou, Herr Gomes, u regeert dit eiland niet, hoor! VRIJHEID voor een ieder!