• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het aftellen is begonnen. Over acht weken barst het Curaçao North Sea Jazz los op het eiland. Wereldberoemde, regionale en lokale artiesten zullen zorgen voor onvergetelijke dagen. Versgeperst.com neemt de muzikanten stuk voor stuk met je door. Deze week: Randy Crawford & Joe Sample Trio.

Pianist Joe Sample ontdekte de superieure kwaliteiten van zangeres Randy Crawford in 1972 toen hij haar zag in het voorprogramma van George Benson. De zangeres uit het Amerikaanse plaatsje Macon (Georgia) wist met één zangnoot de wereld van Sample totaal te veranderen.

Solo
Toen Sample’s band The Crusaders de plaat Street Life wilde opnemen, had Sample dan ook maar één zangeres in zijn hoofd: Crawford. Het lied werd een internationale hit en ook in de jaren daarna bleef het talent van Crawford niet ongehoord. De zangeres werd als solist wereldberoemd door hits als One Day I’ll Fly Away en haar bewerking van de Tony Joe White-song Rainy Night in Georgia.

Albums
In 2007 werd het koppel herenigd en namen ze het album Feeling Good op. Datzelfde jaar wonnen ze de Edison Lifetime Achievement Award en in 2008 volgde de cd No Regrets. Ook de laatste jaren zat het duo niet stil: ze produceerden een aantal R&B classics, zoals ‘Today I Sing The Blues’ van Aretha Franklin en ‘Respect Yourself’ van de Staple Singers.

North Sea Jazz
Twee jaar geleden stonden Randy Crawford & Joe Sample ook op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam. Dit jaar staan zij zaterdag 1 juli tussen 21.45 en 23.00 uur op het podium van het WTC op Curaçao.

www.versgeperst.com