• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Reggae, rock, maar ook andere muziekstijlen passeren vrijdag de revue. Orange Grove is weer terug op het eiland en staat klaar om Zanzibar te laten swingen. Voorafgaand aan de muziekformatie vermaakt The Lions Band het publiek met hun reggaeklanken.

Zijn lievelingseten is een groentensmoothie, in zijn huiskamer vind je het album van de Foo Fighters en als kind wilde hij topatleet worden. Michael Maidwell heeft een lange weg bewandeld vanaf het moment dat hij in 2001 Orange Grove oprichtte. “Als kind stelde ik me altijd voor dat ik een winnende ‘touchdown’ maakte, een driepunter scoorde of het winnende doelpunt”, vertelt de lead zanger. “Helaas werd snel duidelijk dat basketbal niet echt voor me was weggelegd.

Band oprichten
Toen zijn basketbaldroom in duigen viel, richtte Maidwell zich op muziek. “De waarheid drong tot me door op een basketbalkamp in Amerika toen alle spelers over me heen bogen. In plaats van me suf te trainen zoals Jordan, besloot ik op zoek te gaan naar iets anders. Een vriend van mij speelde gitaar in een band en ik zong elke dag in de douche, dus waarom geen band oprichten?”

Geen regels
Orange Grove is sinds de oprichting al meerdere keren van formatie en muziekstijl veranderd. Volgens Maidwell gaan ze gewoon met de ‘flow’ mee. “Het is niet gemakkelijk om alle tours en shows met dezelfde groep te doen. Niet iedereen heeft behoefte aan dezelfde kansen die zich voordoen. We will be ready to go with the flow.” Wat betreft de muziek staan de bandleden voor alles open. “We proberen geen regels te stellen voor de muziek die we maken. Het gaat erom wat we samen als groep voelen, alles kan.”

Iedereen gaat los
De muziek van Orange Grove wordt op verschillende manieren beschreven: van Rock tot Reggae tot Pop. Zelf is Maidwell een groot reggaefan. “In mijn CD-speler vind je heel veel reggae van ‘back in the days’, maar ook Hip Hop en Rock. Het nieuwste album van Foo Fighters heb ik ook veel gedraaid. Het leuke aan Curaçao is dat het publiek heel divers is. Iedereen houdt van alle muziekstijlen. We kunnen hardrock spelen, maar ook rootsy reggae, iedereen gaat gewoon los.”

Concert
Orange Grove staat vrijdagavond op het podium van Zanzibar. Om 18.00 uur wordt het publiek opgewarmd door The Lions Band waarna Orange Grove rond 20.00 uur het roer overneemt. Entree tot het concert is gratis. Zaterdag reist de band door naar Bonaire voor een optreden bij Spice Beach Bar. Zondag is de beurt aan Aruba. Daar beklimmen zij het podium van Aruba Hi-Winds.

Orange Grove in concert bij Zanzibar, augustus 2011

www.versgeperst.com